AW Poll: gebruik jij al eSIM op jouw telefoon?

AW Poll: gebruik jij al eSIM op jouw telefoon?

eSIM is het elektronische alternatief voor een fysieke nanosimkaart. Het kan fabrikanten helpen om meer ruimte te besparen in de behuizing van telefoons en jij kan makkelijk meerdere telefoonnummers naast elkaar gebruiken. Maar heb jij al eSIM op jouw smartphone?

eSIM

In 2019 was T-Mobile de eerste provider in Nederland die eSIM ondersteunde. Ondertussen zijn we meer dan twee jaar verder en is eSIM ook beschikbaar bij onder andere Vodafone en KPN, maar slechts een minderheid van de telefoons komt met een speciale chip die eSIM mogelijk maakt. De functie is doorgaans alleen als extraatje aanwezig bij de duurdere vlaggenschepen.

Toch staat de technologie zeker niet stil. Qualcomm lanceerde vorige week nog zijn 'iSIM'-technologie, dat is de functionaliteit van eSIM die rechtstreeks in de chipset van een smartphone wordt geïntegreerd. Het staat voor integrated sim en er is dus geen aparte chip meer benodigd. Mogelijk kan het fabrikanten op termijn overtuigen om volledig naar de elektronische simkaart over te schakelen en het simkaartslot achterwege te laten.

Niet alleen bespaart eSIM ruimte in de behuizing van telefoons en kan je vlot meerdere abonnementen toevoegen, er zijn ook nog andere voordelen. Door fysieke kaartjes weg te laten, bespaar je plastic afval en een iSIM of eSIM kan ook makkelijk kleinere apparaten met het internet verbinden. Van smarthome-toestellen tot wearables.

AW Poll

Wij willen graag te weten komen of eSIM al dan niet vaak door onze lezers wordt gebruikt. Laat ons weten of jij een digitale simkaart hebt of daarentegen van nanosim gebruikt maakt. Vertel ons ook in de reacties onderaan dit artikel wat jij denkt over eSIM of nanoSIM.

Poll

AW Poll: gebruik jij al eSIM op jouw telefoon?

Lees meer over:
Providers AW Poll eSIM

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties