'Android 7.0 voor Galaxy S6 vertraagd door kwaliteitsproblemen'

'Android 7.0 voor Galaxy S6 vertraagd door kwaliteitsproblemen'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Nog even geduld

Voor de mensen die hoopten dat na de uitrol van Android Nougat naar de Galaxy S7 en S7 Edge nu de Galaxy S6 en S6 Egde snel aan de beurt waren, is er slecht nieuws. Samsung UK heeft via een drietal Twitterberichten laten weten dat de update naar Nougat voor de S6 en S6 Edge is vertraagd wegens kwaliteitsproblemen. Ze leggen vervolgens uit dat ze de update zo snel mogelijk beschikbaar maken, en dat ze hun uiterste best doen de hoogst mogelijke kwaliteit op het gebied van software te leveren. Ten slotte bieden ze hun excuses aan voor de vertraging.

Op de vraag van een gebruiker wanneer de update naar Nougat kan worden verwacht stelt de medewerker van Samsung UK dat hier nog niks over kan worden gezegd. Er wordt verwezen naar de website en social media wanneer er meer informatie beschikbaar is. Geen concrete informatie over wanneer de update dus wel kan worden verwacht, behalve dat deze vertraagd is en S6-bezitters nog wat meer geduld moeten uitoefenen.

Op 14 november 2016 werd er een bètatest gestart om Android Nougat te testen op de Galaxy S6. De officiële uitrol van Nougat voor de S6 is sindsdien nog niet begonnen. De uitrol van Nougat voor de Galaxy S7 is drie dagen geleden wel begonnen in Nederland en België. Ook dit zal niet de boeken in gaan als de snelste uitrol ooit, want Android 7.0 Nougat werd al op 22 augustus 2016 gereleased.

Vorig jaar werd op 9 maart de preview van Android N aangekondigd. Er bestaat dus de kans dat zometeen Android O is aangekondigd, en de S6 nog geen Nougat heeft ontvangen. Hopelijk houdt Samsung zich aan zijn belofte Nougat voor de S6 zo snel mogelijk uit te rollen.

Bron: Tweet 1, Tweet 2, Tweet 3

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk