'Android 7.0 komt in de komende weken naar LG G5'

'Android 7.0 komt in de komende weken naar LG G5'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

LG G5

De LG G5 is officieel gepresenteerd op het Mobile World Congress op 21 februari 2016. Het toestel is voorzien van een Snapdragon 820-chipset, 4GB werkgeheugen en een microSD-kaartslot om het interne geheugen uit te breiden. Op de achterkant zijn twee camera's aanwezig, om (groothoek)foto's te maken en de frontcam is een 8 megapixel-exemplaar. De accu heeft een capaciteit van 2800mAh en het 5,3 inch scherm met Quad HD-resolutie biedt een always-on functie waardoor je altijd notificaties kunt zien.

[readmore article="184741"]

Android 7.0 Nougat

Eerder zagen we al in de nieuwste distributiecijfers dat Android 7.0 Nougat te vinden is op 0,3% van de devices. LG zal dit percentage een schop in de goede richting geven want het bedrijf is namelijk in thuisland Zuid-Korea gestart met de uitrol van Nougat naar de LG G5.

We verwachten een soortgelijke versie van aangepaste software als die wordt meegeleverd op de V20. De LG V20 was de eerste smartphone die uitgeleverd werd met Android 7.0 Nougat, los van de Nexus-devices. Volgens Ruud ligt deze schil ergens tussen subtiel en te aanwezig in. Ook is er een video opgedoken waarin is te zien hoe de testsoftware werkt op de LG G5.

[readmore article="187293"]

Beschikbaarheid

Wanneer de nieuwste firmware-upgrade beschikbaar is voor overige markten, heeft LG niet precies in hun persbericht aangegeven. Volgens de fabrikant zal het ergens in de komende weken moeten gaan plaatsvinden. Uiteraard zullen de diverse providers ook nog het één en ander aanpassen, waardoor het nog iets langer zou kunnen duren.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk