Acer laat eerste Chrome OS-tablet ooit zien in Londen

Acer laat eerste Chrome OS-tablet ooit zien in Londen

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Chrome OS

Chrome OS, het besturingssysteem voor laptops van Google, is in de loop van de jaren steeds belangrijker geworden. Zo belangrijk dat er op een gegeven moment geruchten rond gingen dat Android en Chrome zouden samen gaan in een besturingssysteem. Zo ver is het (nog?) niet gekomen maar we zien wel dat beide systemen dichter naar elkaar toegegroeid zijn. De integratie van de Play Store in veel Chromebooks is daar een voorbeeld van.

Chromebooks worden vooral veel gebruikt om scholen en universiteiten. Deze laptops zijn een goedkoop alternatief voor Windows- en Apple-laptops en makkelijk te beheren via G Suite. Ook zijn de laptops licht zodat de 'student' zich geen hernia sjouwt aan al die onnodige techniek.

Chrome OS-tablet

Tot nu kennen we Chrome OS alleen als besturingssysteem op een laptop, maar we praten al enige tijd over een eventuele Chrome OS-tablet. Die tijd lijkt nu gekomen want tijdens een beurs in Londen op het gebied van educatie blijkt er bij Acer een Chrome OS-tablet te zien te zijn.

Op Twitter verscheen een foto van een bezoeker van een Acer-tablet met het Chrome OS. Deze tablet heeft een formaat van 8 of 10 inch en is nog niet officieel aangekondigd door Acer. Chrome-specialisten ChromeUnboxed vertellen dat ze al een tijdje een tablet met de codenaam Scarlet aan het volgen waren en alles wijst er op dat het om deze Acer-tablet gaat. Er zou bij deze tablet ook een stylus van de bekende pennenfabrikant Staedtler horen maar deze kunnen we op de foto niet ontdekken.

Beschikbaarheid

Deze tablet is nog niet officieel gelanceerd door Acer en wij vermoeden dat we hem in Barcelona over een maand nog wel een keer tegen zullen komen. Wellicht zal hij dan wel officieel worden aangekondigd door Acer.

Bron: ChromeUnboxed

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk