1,3 miljoen meer Nederlandse TikTok-gebruikers in één jaar

1,3 miljoen meer Nederlandse TikTok-gebruikers in één jaar

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

TikTok telt wereldwijd 1 miljard gebruikers en in Nederland is dat 3 miljoen. Dat blijkt uit informatie vanuit Broadcast Magazine. Het betekent dat we in Nederland een enorme groei hebben doorgemaakt in TikTok-gebruik, want het was in 2021 nog 1,7 miljoen en nu dus 1,3 miljoen meer gebruikers.

Platform voor volwassenen

Het is echter niet allemaal positief nieuws rondom TikTok: zo blijkt het net als bijvoorbeeld Facebook en Instagram steeds meer een platform van de volwassenen te worden. Op zich is het niet erg dat er steeds meer dertigers en veertigplussers op het platform te vinden zijn, maar tegelijkertijd ziet TikTok het aantal 15-jarigen enorm stagneren.

Groei zit er nog wel in de groep twintigers, maar waarschijnlijk is dat de volgende groep waarin de groei wat minder hard gaat. Bovendien brengt de aanwas van volwassenen wel een ander probleem met zich mee, want hierdoor komt er steeds meer content naar TikTok die net even anders is dan de gemiddelde choreografieën, sketches en playbackshows van de jongere groepen.

TikTok

Toch is dat niet helemaal te voorkomen: immers worden mensen die opgroeien met TikTok zelf ook steeds ouder en ook zij krijgen dan behoefte aan andere soorten content. TikTok bestaat sinds 2017. Het wordt gerund door het Chinese ByteDance en is een soort opvolger van Musical.ly. Het staat vooral bekend als een platform met leuke choreografieën op bekende nummers (of nummers die zelfs bekend worden puur door de choreo’s op TikTok). Ook zijn er veel mensen die video’s opnemen waarin ze playbacken: hetzij op muziek, hetzij op een bekende sketch.

TikTok is in Nederland erg populair, maar niet het meest populair. Dat is nog steeds WhatsApp, dat wel 12,5 miljoen gebruikers zou hebben in ons land. WhatsApp is van Meta, het moederbedrijf van Facebook. Sowieso is Meta populair in Nederland: Facebook heeft 10,3 miljoen gebruikers en staat op de tweede plek meestgebruikte social media. Daar zit TikTok dus nog lang niet op, maar zelden hebben we zo’n flinke groei gezien in zo’n korte tijd.

TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..

Zit jij ook op TikTok? Laten weten waarom wel of waarom juist niet onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk