Zijn dit eerste beelden van een Google Pixel Watch?

Zijn dit eerste beelden van een Google Pixel Watch?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een Youtuber heeft beelden gelekt van wat de eerste smartwatch van Google moet voorstellen: de Pixel Watch. We krijgen onderstaande foto te zien die een rond horloge laat toont met een knop of draaiende kroon aan de zijkant. Het is niet duidelijk of het beeld waarheidsgetrouw is.

Google Pixel Watch

"Daar gaan we weer", zal je vast denken wanneer je leest dat er informatie gelekt is over een Google Pixel Watch. De voorbije jaren verschenen er regelmatig geruchten zonder dat zo'n Google-smartwatch ooit gelanceerd is. Ditmaal is het de Youtuber Jon Prosser die een foto deelt van de Pixel Watch.

Onderstaande foto onthult slechts een klein detail van het horloge, en we kunnen daarvan afleiden dat het om een rond ontwerp gaat. Verder zien we ook een kroon aan de horlogekast, en mogelijk functioneert die als een gewone knop of een draaiknop om door de interface te navigeren. Tot daar reikt voorlopig de informatie, maar Prosser belooft alvast om nog meer afbeeldingen en video's te lekken in de komende dagen en weken.

De belangrijkste vraag is echter wel of het gelekte beeld echt is. Prosser kwam de voorbij jaren namelijk met waarheidsgetrouwe geruchten, maar zat er ook al weleens naast. Hopelijk wordt er de komende weken meer duidelijk.

Tweede poging voor Google?

Toch weten we dat Google zelf wel interesse heeft in een Pixel Watch. In 2016 wilde Google namelijk al zo'n horloge uitbrengen, maar dat project werd uiteindelijk geschrapt zodat het bedrijf zich volledig op de toen nieuwe Pixel-reeks kon focussen.

Gerelateerde artikelen

Het lijkt ons zeker een goede zaak als Google een eigen smartwatch met Wear OS zou uitbrengen, want Googles systeem voor horloges kan wel wat aandacht gebruiken. De zwakke accuduur van Wear OS-horloges was bijvoorbeeld voor OnePlus een aanleiding om een eigen besturingssysteem te gebruiken voor de OnePlus Watch. Kijk jij ernaar uit om een eigen smartwatch van Google te zien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk