Xiaomi Watch S1 Active gelekt: smartwatch met stevige behuizing

Xiaomi Watch S1 Active gelekt: smartwatch met stevige behuizing

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn renders gelekt van een aankomende smartwatch van Xiaomi. De Watch S1 Active is een meer sportieve variant van de gewone Watch S1 die eind vorig jaar is voorgesteld. We krijgen de verschillende kleuren te zien van het horloge.

Xiaomi Watch S1 Active

Met de Watch S1 heeft Xiaomi eind december zijn antwoord op de Galaxy Watch 4 voorgesteld. Het is een rond horloge met een metalen horlogekast en twee rond knoppen aan de rechterzijde, dat horloge kwam ook met een lederen horlogeband. Volgens informatie en renders van 91Mobiles is de aankomende Watch S1 Active een meer sportieve variant van dat horloge.

De Active behoudt het ronde 1,43 inch AMOLED-scherm van de gewone Watch S1, maar je kan op de renders zien dat de horloge robuuster is gemaakt. Dat zie je aan de horlogekast, het silicone bandje en de stevigere knoppen. Op de randen van het scherm lezen we de woorden: Home, Sport, Outdoor en Active. We zien dat aan de rechterkant twee knoppen zijn gepositioneerd precies op de plaats van die tekst, en mogelijk zijn er dus aan de linkerkant ook twee knoppen te zien die met de ander modi te maken hebben.

We verwachten dat de Watch S1 Active verder de meeste functies zal delen met de gewone Watch S1. Dat wil zeggen dat hij een hartslagsensor krijgt en je bloedzuurstofgehalte kan meten. Het horloge zal de activiteit van 117 verschillende sporten kunnen registreren, waaronder zwemmen dankzij 5 ATM-waterdichtheid. De smartwatch krijgt een ingebouwde applicatiewinkel, al werkt hij niet met WearOS. Verder kan je de Watch S Active 12 dagen gebruiken na het opladen, ofwel 24 dagen in stand-by.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

De Watch S1 Active zal naar verwachting in een zwarte, blauwe en witte tint verschijnen. De originele Watch S1 is voorlopig alleen in China aangekondigd en kost daar omgerekend en inclusief BTW 185 euro. Het is niet bekend of Xiaomi plannen heeft om de horloges bij ons officieel te lanceren, maar zelfs als het Chinese merk dat niet doet is de kans groot dat het horloge nog verschijnt via grijze import. Recent is ook de Mi Band 7-fitnesstracker gelekt. Wat denk jij van de Watch S1-holorges? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over wearables
Xiaomi Watch S1
Xiaomi Watch S1
Xiaomi Watch S1

Xiaomi Watch S1

De Xiaomi Watch S1 en Watch S1 Active hebben een rond design en werken op een eigen besturingssysteem. De Watch S1 heeft een stalen behuizing en pakt uit met het krasbestendige saffierglas. Beide horloges kunnen de activiteiten van 117 verschillende sporten registreren, waaronder zwemmen. De twee nieuwe smartwatches komen ook met een harstslagsensor en een SpO2-meter die het zuurstofgehalte in je bloed controleert.

€ 269,-

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk