'Xiaomi werkt aan 'Mi Watch'-smartwatch met Wear OS'

'Xiaomi werkt aan 'Mi Watch'-smartwatch met Wear OS'

Xiaomi Mi Watch

Xiaomi gaat binnenkort een slim horloge lanceren dat zal werken met het Wear OS-besturingssysteem van Google, dat blijkt uit informatie die 9To5Google halen uit de code van de Wear OS-app voor Android. De website deed de ontdekking in versie 2.28 van de app waar verwezen werd naar de 'Mi Wear'-app.

'Mi' is, zoals je misschien wel weet, de benaming die Xiaomi geeft aan veel van zijn producten. Toch heeft Xiaomi zelf enkel een 'Mi Fit' en 'Mi Health'-app, en het lijkt er dus op dat het om een nieuwe applicatie gaat. Na wat verder in de code van Wear OS te graven, werd uiteindelijk de naam 'Mi Watch' ontdekt. Het lijkt er dus op dat Xiaomi een smartwatch ontwikkelt met Wear OS en ook een bijhorende app voorbereidt om het horloge mee te verbinden.

Eerste developer preview Wear OS

Belang voor Google

Xiaomi is vandaag al de grootste leverancier van wearables ter wereld door de verkoop van zijn Mi Band-fitnesstrackers. In het tweede kwartaal verscheepte Xiaomi 5,9 miljoen wearables, dat zegt marktanalysebureau IDC. Het bedrijf heeft daarmee een marktaandeel van 17,3 procent, wat hoger is dan Apple dat, met de Apple Watch als nummer twee, 14,8 procent van alle wearables verscheepte.

Ook voor Google zou het goed nieuws betekenen als Xiaomi met zijn besturingssysteem gaat werken, want het bedrijf zag de afgelopen jaren steeds minder fabrikanten van Wear OS gebruikmaken. Motorola en LG maken bijvoorbeeld niet langer nieuwe smartwatches. De komst van een grote speler als Xiaomi kan weer een duwtje in de rug geven voor Wear OS.

Fossil is nu de grootste fabrikant van Wear OS-horloges, maar het bedrijf krijgt te maken met toenemende concurrentie van Samsung en Huawei. Al zegt Fossil in een interview met Androidworld dat het tevreden is met de ontwikkelingen van Wear OS.

Galaxy Watch Active stress

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties