Xiaomi Mi Band 7 officieel: groter always-on scherm, lage prijs

Xiaomi Mi Band 7 officieel: groter always-on scherm, lage prijs

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft zijn nieuwste voordelige fitnesstracker in China voorgesteld. De Mi Band 7 komt met een groter scherm dat altijd aan is. Verder zijn er een pakket nieuwe watchfaces en verbeterde sportfuncties. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar omgerekend kost hij 40 euro.

Xiaomi Mi Band 7

De Mi Band 7 is nu officieel aangekondigd door Xiaomi in zijn thuisland. Consumenten kennen de serie vanwege de vele functies die de fitnesstrackers bieden in ruil voor een laag prijskaartje en dat recept verandert niet met de Mi Band 7. Xiaomi nam zowel de hardware als features onder handen.

Laten we met het scherm beginnen, dat is een 1,62 inch AMOLED-paneel vergeleken met een 1,56 inch scherm bij de Mi Band 6. De resolutie bedraagt 490 x 192 pixels en nieuw is de always-on-functionaliteit. Xiaomi heeft 100 nieuwe wijzerplaten uitgebracht die gemaakt zijn om zo weinig mogelijk energie te verbruiken als het scherm de hele tijd aanblijft. Veel van die watchfaces kan je ook personaliseren.

Continue SPO2-monitoring

In totaal kan de Mi Band 7 nu 120 sportactiviteiten registreren en hij kan ook automatisch je activiteiten herkennen. Eerder was gelekt dat de tracker dit keer met ingebouwde gps zou komen, maar dat blijkt niet het geval te zijn. De Mi Band 7 is 5ATM-waterdicht en je kan dus tot 50 meter diep onder water duiken met deze fitnesstracker.

Xiaomi Mi Band 7 officieel: groter always-on scherm, lage prijs

Xiaomi heeft daarnaast de SPO2-meter, ofwel de meting van je bloedzuurstof verbeterd. Je zuurstofgehalte wordt nu de hele tijd gemonitord en je Mi Band 7 trilt als het gehalte onder de 90 procent daalt. Dat is vooral interessant voor intensieve hardlopers en bergbeklimmers. Er zijn verder vier nieuwe sportanalysemodi die de onder andere de trainingslast en hersteltijd moeten berekenen.

De accu van de Mi Band 7 is samen met het scherm groter geworden. Er is nu een 180 mAh batterij, in plaats van 125 mAh bij zijn voorganger. Het resulteert nog steeds in een accuduur van 14 dagen, of 8 dagen bij intensief gebruikt. Het bandje komt met een magnetische oplader.

Gerelateerde artikelen

Xiaomi Mi Band 7 kopen

Als je op zoek bent naar een nieuwe fitnesstracker, dan moet je voor de Mi Band 7 nog even geduld hebben. Het product is alvast in China aangekondigd en zal pas later bij ons beschikbaar zijn. Omgerekend en met toevoeging van onze btw betaal je 40,56 euro voor de Mi Band 7.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

De populairste artikelen over fitnesstrackers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk