Xiaomi Mi Band 6-variant met betaling via NFC komt naar Europa

Xiaomi Mi Band 6-variant met betaling via NFC komt naar Europa

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi komt met een nieuwe versie van zijn Mi band 6 die contactloos betalen met de fitnesstracker mogelijk maakt. De Mi Band 6 gaat ook Alexa ondersteunen, maar verder zijn er geen verschillen. Hij zal voor 54,90 euro te koop zijn.

Xiaomi Mi Band 6 NFC

In maart bracht Xiaomi een nieuwe versie uit van zijn populaire sportbandje: de Mi Band 6. Hij kwam met een groter 1,56 inch AMOLED-scherm, nieuwe sporten om te tracken en een verbetering van bestaande gezondheidsfuncties. Je leest er alles over in dit artikel.

Eén functie ontbrak opnieuw, en dat is de mogelijkheid om met de wearable contactloos te betalen. Dat kan al jarenlang in China met deze fitnesstrackers, en niemand schrok er nog van op dat het ook dit jaar niet bij ons zou werken. Xiaomi brengt nu echter een nieuwe variant uit, genaamd de Mi Band NFC. Dankzij de samenwerking met Mastercard kan je in Europa contactloos betalen met dit bandje, dat maakt de fabrikant bekend in een persbericht.

De Xiaomi Mi Band 6 NFC

De Xiaomi Mi Band 6 NFC

Hoe dat in de praktijk werkt, dat doet Xiaomi nog niet uit de doeken. Het merk zegt alleen dat betalen "snel, veilig en handig" werkt. Xiaomi is zich naar eigen zeggen bewust van het belang van functies voor contactloos betalen in wearables. Deze Mi Band 6 NFC biedt verder ook ondersteuning voor de Alexa-spraakassistent van Amazon, en dat was een mogelijkheid die bij de gewone Mi Band 6 ontbrak.

Gerelateerde artikelen

Prijzen en beschikbaarheid

De Xiaomi Mi Band 6 NFC zal voor 54,90 euro te koop zijn, en hij verschijnt in verschillende kleuren. De gewone Mi Band 6 kost ietsje minder, namelijk 44,99 euro. Het is niet bekend wanneer hij op de markt komt. Xiaomi stelde recent ook de 11T, 11T Pro en 11T Lite voor. Dat is een nieuwe line-up van telefoons voor het najaar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Xiaomi Mi Smart Band 6
Xiaomi Mi Smart Band 6
Xiaomi Mi Smart Band 6

Xiaomi Mi Smart Band 6

De Xiaomi Mi Band 6 heeft een groter display en meer geavanceerde gezondheidsfuncties dan zijn voorganger. Op het gedetailleerde Amoled-scherm van 1.56 inch lees je tot 50% meer informatie af en stel je jouw favoriete foto’s als achtergrond in. Met keuze uit tientallen banddisplays stel je de Mi Band 6 helemaal naar eigen wens in.

€ 39,95

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk