Xiaomi Mi Band 5 officieel: groter scherm en verbeterde oplader

Xiaomi Mi Band 5 officieel: groter scherm en verbeterde oplader

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi verkoopt wereldwijd de meeste wearables en de populaire Mi Band-fitnesstrackers dragen daar voor een zeer groot deel aan bij. De nieuwste Mi Band is nu in China gelanceerd, de Xiaomi Mi Band 5.

Xiaomi Mi Band 5

Deze Xiaomi Mi Band 5 heeft een groter kleurenscherm, het meet nu 1.1 inch en komt met een aantal bewegende watchfaces met personages uit populaire series in China zoals SpongeBob SquarePants, Neon Genesis Evangelion, en Hatsune Miku. Een andere interessante nieuwe mogelijkheid is de magnetische oplader. Het is niet langer meer nodig om de Mi Band 5 uit het bandje te halen om hem op te laden. Je kan de onderkant van de fitnesstracker gewoon op de oplader leggen, net zoals bij de meeste smartwatches en sporthorloges. De accu heeft een capaciteit van 125mAh.

Deze Xiaomi Mi Band 5 is beschikbaar in een uitvoering met een NFC-chip voor mobiel betalen. We weten niet of de NFC-chip in de Mi Band 5 exclusief voor de Chinese markt bestemd is, of ook naar andere markten komt. Daarnaast is het ook mogelijk om de camera van compatibele smartphones rechtstreeks vanaf de smartband te bedienen en informatie over je menstruatiecyclus te bekijken.

Deze fitnesstracker komt ook met een aantal bekende mogelijkheden, zoals de stappenteller, hartslagmeting, en slaapmonitoring. De slaapregistratie krijgt op de Mi Band 5 REM-tracking zodat je kan zien hoelang je in deze fase hebt doorgebracht. Het apparaatje kan ook meldingen van je telefoon ontvangen en elf sportactiviteiten monitoren. Deze activiteiten krijgen een PAI-score (Personal Activity Intelligence). Zo kun je elke dag zien of je wel voldoende bewogen hebt. Daarnaast heeft de Mi Band 4 een waterdichtheid tot 5 ATM, een barometer en spraakassistent.

Beschikbaarheid

De Mi Band 5 kost in China omgerekend 24 euro (189 Yuan). De NFC-variant moet omgerekend 29 euro (229 Yuan) opbrengen. De Xiaomi Mi Band 4 wordt in de Benelux verkocht voor ongeveer 39 euro en we hopen dat Xiaomi de opvolger in de Nederland en België voor hetzelfde bedrag uitbrengt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk