'Xiaomi Mi Band 5 kost 40 euro in Europa, Mi Band 5 Pro onderweg'

'Xiaomi Mi Band 5 kost 40 euro in Europa, Mi Band 5 Pro onderweg'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi kondigde recent zijn Mi Band 5 aan, dat is de nieuwste versie van zijn populaire fitnesstracker die het wereldwijd verkoopt. We leerden recent al over de belangrijkste kenmerken van de nieuwe wearable zoals het grotere 1,1 inch scherm en de nieuwe, handigere oplader die je gewoon aan de onderkant van het bandje bevestigt.

Toch houdt Xiaomi ons al een tijdlang in spanning over de precieze specificaties en prijs van de Mi Band 5. Het Mi band 4 verscheen hier vorig jaar voor 39,99 euro en de geruchtenverspreider Sudhansu zegt nu op Twitter, dat zijn opvolger bij ons precies evenveel zal kosten. De Mi Band 5 zal in juli bij ons in de winkels liggen, maar het gaat net als vorig jaar om een versie zonder NFC. Dat komt omdat Xiaomi's systeem voor mobiele betalingen momenteel enkel in China actief is. Het is ook nog onduidelijk of de globale versie van de Mi Band 5 komt met een SpO2-meter voor bloedzuurstof.

Xiaomi Mi Band 5De Xiaomi Mi Band 5

Pro- en Lite-versie

Al is het wel mogelijk dat we dergelijke functies alsnog mogen verwachten in een aankomende variant van de Mi Band 5, want in de code van apps van Xiaomi is door GeekDoing een verwijzing gevonden naar een Pro-versie van de fitnesstracker en een goedkopere variant. Hoewel het niet bekend is wanneer en in welke markten Xiaomi die varianten wil uitbrengen, lijkt het wel een logische zet van het Chinese merk om meerdere versies te lanceren en zo een bredere doelgroep te bereiken.

Voorlopig blijft het dus wachten op de officiële bevestiging van de prijs en de specificaties van de fitnesstracker, maar hier ontdek je wel wat we al weten van de Mi Band 5. Overweeg jij om de fitnesstracker te kopen en wat vind je van het idee van een Pro-versie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk