Xiaomi onthult Amazfit-smartwatch met ingebouwde GPS-module

Xiaomi onthult Amazfit-smartwatch met ingebouwde GPS-module

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een nieuw slim horloge gepresenteerd, dat is voorzien van een eigen besturingssysteem. Het horloge is vanaf eind augustus te verkrijgen in China voor omgerekend zo'n € 105.

Xiaomi Amazfit-smartwatch

Xiaomi heeft al verschillende wearables uitgebracht, waaronder een smartwatch voor kinderen en verschillende activiteitentrackers, waaronder de Amazfit. Nu is er een nieuw slim horloge gepresenteerd met dezelfde naam. De kast is van metaal en bevat een GPS-module, waarvan Xiaomi beweert dat het de eerste 28nm GPS-sensor is. Ook zijn een hartslagsensor en NFC in het horloge te vinden en het geheel is te synchroniseren met de Mi Fit-applicatie, waardoor het werkt met Android en iOS.

Het horloge wordt eigenlijk gemaakt door Huami, een subbrand van Xiaomi en het horloge lijkt vooralsnog alleen uitgebracht te worden op de Chinese markt, maar importeren is natuurlijk altijd een optie. Er is een 1,34 inch display aanwezig met een resolutie van 300x300 pixels en een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1,2GHz. Er is 4GB opslaggeheugen aanwezig en een 200mAh-accu, die het volgens Xiaomi 5 dagen uit zou moeten houden of 30 uur als de GPS-module ingeschakeld is.

Beschikbaarheid

Xiaomi heeft niet aangekondigd het horloge te gaan voeren in Europa of andere markten. Het horloge zal vanaf 31 augustus verkocht worden voor 799 Yuan, omgerekend zo'n € 105.

Lees meer over:
Xiaomi Amazfit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties