Google onthult: Wear OS-horloges krijgen widgets genaamd 'Tiles'

Google onthult: Wear OS-horloges krijgen widgets genaamd 'Tiles'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wear OS Tiles

Wear OS gaat meer op Android lijken dankzij de toevoeging van een nieuwe functie genaamd Tiles. De bedoeling is dat je een vereenvoudigde interfaces van een apps naar keuze selecteert, waardoor die op een snellere manier toegankelijk worden. Als je vanuit de watchface naar links veegt krijg je toegang tot je selectie aan Tiles. vroeger kreeg je op die manier je activiteitsgegevens van Google Fit te zien, die je nu in een Tile zal kunnen raadplegen.

Tiles kan je letterlijk beschouwen als een implementatie van widgets in Wear OS, want het principe is nagenoeg hetzelfde. In Googles aankondigingsfilmpje krijgen we zonder veel informatie al een paar voorbeelden te zien. Als eerste zien we een Tile voor Google Fit waarin je beweegminuten en hartpunten zichtbaar zijn in vergelijking met je dagelijks doel. Je kan ook duidelijk volop met de widgets in interactie gaan, want vervolgens zien je een grafiekje van het aantal verzamelde hartpunten gedurende een hele week.

Tiles van derde partijen

Verder zien we ook een Tile met weersinformatie in de video, maar vooral interessant is een widget die sterk doet denken aan At a Glance voor Pixel-telefoons. Je krijgt daarin alle soorten informatie te zien wanneer je die nodig hebt en in het voorbeeld in de video zien we vluchtinformatie verschijnen. Verder blijkt dat ook sms-berichten in Tiles kunnen verschijnen en je kan ook antwoorden met een standaard antwoord.

Google is ook duidelijk al op pad geweest op zoek naar ondersteuning van third-party-ontwikkelaars. Als eerste zien we een nieuws-widget van The New York Times, gevolgd door Spotify. Je kan bij die laatste bladeren doorheen je muziek, maar ook kiezen om muziek te streamen naar een apparaat bij jou in de buurt.

De update voor Wear OS zou voor volgende maand gepland zijn. Het is nog niet bekend of alle widgets meteen ook in Nederland beschikbaar zullen zijn. Mogelijk komen we meer te weten over de feature op Googles I/O-evenement volgende week.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk