Grote Wear OS-update onderweg: dit zijn de 5 verbeteringen

Grote Wear OS-update onderweg: dit zijn de 5 verbeteringen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Wear OS-update

Google laat via zijn blog weten dat er in de herfst een grote update voor Wear OS gepland staat. Wear OS is Googles besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor smartwatches en andere wearables.

Wear OS logo

1. Prestatieverbeteringen

In deze update worden onder ander de prestaties van het platform aangepakt. Google maakt het proces om toegang te krijgen tot je informatie en om je apps te starten sneller. Het bedrijf belooft een snelheidsverbetering van 20% voor het opstarten van apps. Dat is goed nieuws voor iedereen die Wear OS-horloges met minder dan 1 GB RAM gebruikt, zoals de Fossil Sport, die vaak last heeft van minder goede prestaties.

2. Verbeteringen voor de interface

Daarnaast wordt het koppelingsproces vereenvoudigd. Dit proces doorloop je als je voor het eerst een Wear OS-horloge verbindt met de Wear OS-app. En de knoppen voor het beheren van verschillende horlogemodi en trainingen wordt intuïtiever.

3. Nieuwe weer-app voor Wear OS

Google zal later dit jaar ook een nieuwe weer-app voor Wear OS lanceren. Deze nieuwe app is onderweg makkelijker leesbaar en komt met een uitsplitsing van het weer per uur. Hierdoor kun je makkelijker je trainingen vooruit plannen.

Nieuwe weer-app voor Wear OS

4. Android 11 en Kotlin

Wear OS is nog altijd gebaseerd op Android Pie. Dit gaat veranderen. Android 11 is namelijk onderweg naar het platform. Dat geldt ook voor Android Studio en de mogelijkheid om apps te maken mer de programmeertaal Kotlin. Ondersteuning voor Jetpack libraries staat ook op de planning.

5. Ondersteuning voor Snapdragon Wear 4100 

De update komt ook met ondersteuning voor Qualcomm's Snapdragon Wear 4100 en 4100+ chipsets. Daarnaast wordt het voor nieuwe horloges mogelijk gemaakt om 4G te gebruiken naast Bluetooth en wifi.

Google maakt nog even gebruik van de gelegenheid gebruik om zijn handen-wassen-app voor Wear OS te promoten. Dit is in feite een app die laat zien hoe lang je handen aan het wassen bent. Uiteraard is deze app, net als de Samsung Galaxy Watch-variant, een middel om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden. Daarnaast geeft de horloge-app herinneringen om je handen te wassen.

Wear OS-update

Beschikbaarheid

Het is niet bekend wanneer de update precies uitrolt naar Wear OS-apparaten. Google maakt ook niet bekend welke horloges ervoor in aanmerking komen. De Suunto 7 en de OPPO Watch passeren overigens wel de revue in het artikel.

Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk