Wear OS-horloges krijgen nu elk jaar een grote update

Wear OS-horloges krijgen nu elk jaar een grote update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat zijn Wear OS-besturingssysteem voor smartwatches jaarlijks van een grote update voorzien. Daarnaast komt het per kwartaal met kleine pakketten van nieuwe features voor Wear OS, maar Google verwacht ook wat van de fabrikanten van horloges.

Wear OS 3-updates

De Google zijn allereerste smartwatch op de markt heeft gebracht, de Pixel Watch, lijken ook de spelregels van Wear OS te gaan veranderen. Het bedrijf kondigt een duidelijk plan voor updates aan. Net zoals bij Android krijgt ook Wear OS een jaarlijkse grote update, dat zegt Björn Kilburn, topman van product management voor Wear OS, tegen Wired.

We zijn natuurlijk de jaarlijkse versie-updates voor Android gewend, ook al staat het nut voor zo'n jaarlijkse update voor het besturingssysteem steeds meer ter discussie, ook binnen Google. Het klinkt logisch dat de zaken anders zijn voor Wear OS, vermits de software voor smartwatches nog minder volwassen aanvoelt. Google gaat daar bovenop ook per kwartaal kleinere updates met verbeteringen uitrollen voor het besturingssysteem.

De Samsung Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch 5 werken sinds kort op Wear OS 3.5, maar het is niet duidelijk of zo'n update in de toekomst ook geldt als een jaarlijkse update. Hij was namelijk minder ingrijpend dan de Wear OS 3-update van vorig jaar.

Gerelateerde artikelen

Updates voor oudere horloges

Verder staat ook de Wear OS 3-update voor oudere horloges later dit jaar gepland. Smartwatches die nu werken op Wear OS 2.0 en met een Snapdragon Wear 4100 of 4100+ komen in aanmerking voor de update. Horloges moeten wel naar fabrieksinstellingen worden gezet om de update uit te voeren, maar die stap is gelukkig minder ingrijpend dan op telefoons.

Aan de andere kant verwacht Google ook wel iets van de fabrikanten van horloges. Zij moeten de updates doorvoeren, terwijl Google bij vorige versies van Wear OS nog verantwoordelijk was voor updates. Daarnaast is het met Wear OS 3 ook vereist dat fabrikanten zelf een begeleidende Android-app ontwikkelen voor hun horloges, los van de Wear OS-app.

Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen

Google Pixel Watch kopen

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij. De smartwatch heeft een rond en minimalistisch ontwerp met gebogen glas en één draaiknop aan de zijkant. Het horloge gaat tot 24 uur mee met zijn accu en heeft Fitbit-integratie.

Vanaf 379 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk