'Wear OS-horloges krijgen Gmail- en Google Agenda-apps'

'Wear OS-horloges krijgen Gmail- en Google Agenda-apps'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Binnenkort kan je op Wear OS-horloges mails lezen en agenda-afspraken bekijken vanaf je pols. Apps voor Gmail en Google Agenda zijn momenteel in de maak, maar het is niet bekend wanneer de apps in de Play Store verschijnen.

Gmail en Agenda voor Wear OS

Op de Pixel Watch is er al wel een tegel waarmee je agenda-afspraken kan lezen van de komende drie dagen, maar je kan geen afspraken bekijken die later in de week plaatsvinden. Als je een nieuwe afspraak wil maken, werkt dat ook alleen via de Google Assistent. Er is dus wel behoefte aan een echte Google Agenda-app. Op Galaxy Watch-horloges met Wear OS vult Samsung zelf al die leegt in met een eigen Agenda-app.

Die komt er dus aan, dat heeft 9To5Google ontdekt en we kunnen daarnaast rekenen op een versie van Gmail voor Wear OS. Op horloges kan je op dit moment enkele mails lezen vanuit je meldingen en er is dus geen manier om een overzicht van je mailbox te bekijken. Wear OS-gebruikers kunnen dat al wel met Microsoft Outlook op hun horloge, als ze die app vanuit de Play Store installeren. Die uitstekende app heeft trouwens ook een agenda geïntegreerd op je horloge.

Gerelateerde artikelen

Sterke focus op Wear OS

Gmail en Agenda zijn dus erg welkom op Wear OS-horloges, al is het maar omdat de Apple Watch zulke apps al langer aanbiedt. De laatste maanden is Google aan een hoog tempo nieuwe apps en functies voor Wear OS aan het lanceren. We kregen al Google Foto's, de Home-app, een verbeterde versie van Keep, een nieuwe Weer-app en een reeks nieuwe tegels. Daarnaast is er een Wear OS-versie van Google Nieuws in de maak en er komt ook nog een back-up-functie aan voor horloges.

Als je meer wil weten over de nieuwe apps die nu al beschikbaar zijn voor Wear OS, dan verwijzen we je graag door naar onze review van de Google Pixel Watch. Kijk jij uit naar meer verbeteringen voor Wear OS en naar de regelmatige updates die we mogen verwachten? Laat het ons weten in de reacties.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

De Galaxy Watch 5 Pro is Samsungs meest premium smartwatch met meer functies dan ooit. Het slimme horloge komt met veel extra functies en een extra stevig en stijlvol design.

Vanaf 469 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk