'Wear OS-horloges krijgen back-up: zo gaat het werken'

'Wear OS-horloges krijgen back-up: zo gaat het werken'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat smartwatches met Wear OS voorzien van een back-upfunctie, dat blijkt informatie in de code van Google Play Services. Horloges kunnen zo onder andere je wijzerplaten en appgegevens bewaren in de cloud.

Wear OS back-ups

Back-ups zijn ontzettend handig als je een nieuwe telefoon instelt, want zo kan je relatief makkelijk met al je apps en instellingen aan de slag op je nieuwe toestel. Nu smartwatches het laatste jaar een stuk slimmer zijn geworden, wordt het ook interessanter om back-ups van je horloge te maken. We weten sinds augustus dat Google werkt aan zo'n functie, maar nu zijn ook meer details over de back-ups bekend.

De informatie is afkomstig uit de code van Google Play Services en we weten nu welke gegevens kunnen worden bewaard. In Wear OS-back-ups worden je appgegevens opgenomen, maar ook de instellingen van je horloge, je wijzerplaten en de tegels die je gebruikt. In het geval van de wijzerplaten kunnen zelfs de instellingen van gepersonaliseerde wijzerplaten deel uitmaken van de back-up. Over de instellingen weten we bovendien dat ook wifi-wachtwoorden en toestemmingen inclusief zijn.

Back-ups beheren

In feite kan je dus een nieuw horloge instellen zonder dat het veel tijd kost. De back-ups werken via Google One-opslag in de cloud, net zoals dat bij telefoons het geval is. Belangrijk is dat updates 'opt-in' zijn en dat wil zeggen dat je ze handmatig moet aanzetten, maar daarna verlopen back-ups wel automatisch.

Je zal je back-ups kunnen beheren via de Instellingen-app op je horloge en de begeleidende app op je telefoon. In dat laatste geval gaat het vermoedelijk niet om de Wear OS-app, maar de eigen app die de fabrikant van je horloge aanbiedt. Het is sinds kort verplicht dat fabrikanten zelf een begeleidende Android-app voor hun smartwatch uitbrengen.

Gerelateerde artikelen

Als laatste is er ook meer gelekt over de Google Wallet-app voor Wear OS. Die zal gegevens bevatten over je boardingpass, vluchtgegevens en evenementen waarvoor je tickets hebt. Eerder was er ook al informatie over gelekt. Wat denk jij van deze verbeteringen voor smartwatches? Laat het ons weten in de reacties.

'Wear OS-horloges krijgen back-up: zo gaat het werken'
  • Uitstekend scherm
  • Uitstekende trilmotor
  • Afgeronde schermranden zijn niet praktisch
  • Google, gebruik alsjeblieft weer 'frosted glass' voor de achterzijde
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk