'Wear OS groeit fors dankzij succes Samsung Galaxy Watch 4'

'Wear OS groeit fors dankzij succes Samsung Galaxy Watch 4'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De verkoop van Wear OS-horloges is sterk gestegen en komt dicht bij de verkoop van de Apple Watch. De belangrijkste reden daarvoor is de Samsung Galaxy Watch 4 die voor het eerst met Googles besturingssysteem voor slimme horloges werkt.

Wear OS-groei

Googles horloges met Wear OS hadden in het derde kwartaal van 2021 een marktaandeel van 17,3 procent. Dat is een forse stijging in de verkoop, want een jaar eerder was Wear OS goed voor een aandeel van slechts 3,2 procent in dezelfde periode. Het marktaandeel nam ook elk jaar af.

Nu komt Wear OS dus dicht bij de 21,8 procent van horloges die met Apples WatchOS zijn uitgebracht. Dat blijkt uit de laatste cijfers van marktonderzoeksbureau Counterpoint Research. Dat de Galaxy Watch 4 dit jaar is uitgebracht met het nieuwe Wear OS 3 is het voorbije kwartaal een game changer geweest in de verkoop van Waer OS-smartwatches.

Succes voor Samsung

En dat nieuwe horloge heeft ook het marktaandeel van Samsung geen windeieren gelegd. De Zuid-Koreanen steken Huawei op plek twee voorbij het voorbije kwartaal. Samsung zag zijn marktaandeel stijgen van 9,9 procent in 2020 naar 14,4 procent dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Apple blijft de grootste maker van smartwatches en Huawei's aandeel daalt van 13,6 procent naar 5,0 procent. Opvallend is dat de kleinere merken ook groeien ten opzichte van de vijf grootste produceten van smartwatches. Dat is het omgekeerde van wat de voorbij jaren gebeurde in de smartphonemarkt. Als jij een smartwatch zou kopen, welke zou jij kiezen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over smartwatches? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Samsung Galaxy Watch 4

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk