Waarom niet: Nintendo 64- en PSP-games te spelen op Android Wear

Waarom niet: Nintendo 64- en PSP-games te spelen op Android Wear

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android Wear-console

Het is inmiddels een sport geworden: het draaien van zo vreemd mogelijke software op de minicomputertjes die je om je pols draait. Zo hebben we al Flappy Bird gezien en blijkt zelfs Windows 95 op smartwatches met Android Wear te draaien.

Dit keer laat YouTuber Hacking Jules een tweetal emulators zijn op zijn LG G Watch. In de onderstaande video laat Jules zien dat Mario 64 en Legend of Zelda: Ocarina of Time voor de Nintendo 64 best redelijk draaien op het kleine scherm van de smartwatch. Uiteraard zijn de games verre van speelbaar doordat er gebruik wordt gemaakt van een on-screen-gamepad.

Blijkbaar is het zelfs mogelijk om PSP-games te draaien op de LG G Watch, maar daar wordt het nog wat erger. Door de breedbeeldverhouding van de PSP, moeten er zwarte balken op het schermpje van de G Watch worden weergegeven om het beeld niet uit te rekken. Hierdoor blijft er nog amper beeld over.

Uiteraard heb je weinig aan het feit dat deze emulators het doen op Android Wear, maar het blijf leuk om te zien hoe krachtig deze kleine apparaatjes eigenlijk zijn.

Via: Android Police

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk