'Video's gelekt van Samsungs geheime augmented realitybril'

'Video's gelekt van Samsungs geheime augmented realitybril'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung werkt mogelijk aan een augmented realitybril. In gelekte conceptvideo's van de 'Samsung Glasses Lite' zien we hoe de bril een scherm voor je gezicht projecteert. De bril laat je vervolgens films en series zien of je kan werken op een groot computerscherm dat op je neus staat.

Samsung Glasses Lite

Stel je voor, je zet een bril op je neus en die projecteert voor je ogen een enorm scherm dat je toelaat om films te zien of te werken op een desktop. Dat is precies wat gelekt is in een video van Samsung. Samsungs 'Glasses Lite' is een bril die gebruikt maakt van augmented reality (AR). Dat wil zeggen dat hij virtuele objecten kan tonen, zoals een computerscherm, in de echte wereld.

Twitter-gebruiker WalkingCat die de twee van Samsung video's deelt, stelt duidelijk dat het gaat om conceptfilmpjes. We zien eerst hoe een gebruiker van de bril aan het gamen is op een groot geprojecteerd scherm. Daarna bedient hij zijn bril met een Galaxy Watch-horloge en bekijkt hij languit op bed een film.

Van drones tot DeX

We herkennen ook Samsung DeX, de desktopomgeving van Samsung die voor de gebruiker verschijnt terwijl die op zijn bureau een mail typt. Er komt een inkomende video-oproep die hij vervolgens accepteert. Samsung laat in de video ook zien dat de Glasses Lite ook met gestures bedient kan worden en als laatste zien we hoe je drone bestuurt. De AR-bril toont dan videobeelden van de drone die de bediening vergemakkelijken.

In de tweede video gaat Samsung nog een stap verder. We zien dan niet alleen een scherm dat de bril projecteert, maar ook driedimensionale objecten die in de volledige ruimte verschijnen. De gebruiker uit de video gaat in interactie met ontwerpen van een gebouw en rond hem verschijnen ook collega's. Dit keer niet op een beeld zoals in de eerste video, maar ze zijn van kop tot teen in de ruimte te zien.

'Video's gelekt van Samsungs geheime augmented realitybril'

Gear VR

Het is niet de eerste keer dat we te horen krijgen dat Samsung werkt aan een augmented realitybril. Twee jaar geleden verschenen daar al de eerste geruchten over. Tot nog toe heeft Samsung alleen een virtual realityproduct op de markt gebracht: de Gear VR. Een VR-bril toont in tegenstelling tot AR alleen virtuele objecten zonder vermenging met de 'echte wereld'. De Gear VR kreeg sinds 2017 geen opvolger meer.

Gerelateerde artikelen

Het is nog niet bekend of en wanneer deze AR Glasses Lite op de markt komt. Denk jij dat dit concept van een AR-bril van Samsung er veelbelovend uitziet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk