Deze Samsung Galaxy Watch 4-functies komen nu naar Watch 3

Deze Samsung Galaxy Watch 4-functies komen nu naar Watch 3

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung trakteert de Galaxy Watch 3 op een reeks nieuwigheden met de laatste update. Het gaat om een aantal verbeteringen die we kennen van de Galaxy Watch 4. De update is ook al beschikbaar op de Galaxy Watch Active 2.

Samsung Galaxy Watch 3-update

In de feestmaand trakteert Samsung zijn Galaxy Watch 3-gebruikers op een belangrijke software-update. Die voegt een hele reeks wijzerplaten toe die we van de Galaxy Watch 4 kennen. Belangrijk is ook de toevoeging van een widget voor groepsuitdagingen. Je kan het daarin opnemen tegen je vrienden om als eerste een stappendoel te bereiken. Zo verdien je badges en punten.

Verder heeft Samsung ook de 'Hoge gevoeligheid' voor valdetectie toegevoegd. Dat is een nieuwe functie die je kan activeren vanuit de instellingen. Met hoge gevoeligheid gaat je horloge meer vallen detecteren, waaronder bij sportactiviteiten. Deze functie is dan ook in de eerste plaats bedoeld voor minder actieve mensen die een hoger valrisico lopen.

Zo installeer je de update

In de Galaxy Wear-app kan je je Galaxy Watch 3 bijwerken. Mogelijk stelt die app zelf de update voor en anders kan je ze handmatig laten zoeken. Dat doe je vanuit Instellingen > Updates horlogesoftware. De update heeft als firmwareversie 'R8x0CCU1CUK2' en neemt volgens Galaxy Club 50 MB in beslag. De verbeteringen zijn nu beschikbaar in Nederland en België en ook voor de Galaxy Watch Active 2.

Gerelateerde artikelen

In oktober bracht Samsung een grote update uit voor zijn Galaxy Watch 4. Nieuwe wijzerplaten en hoge gevoeligheid bij valdetectie maakten deel uit van het pakket aan nieuwe functies. De Galaxy Watch 4 was het eerste horloge dat met Wear OS 3 verscheen. Alle oudere horloges van Samsung werken op het eigen Tizen-systeem en ze kringen ook geen upgrade naar het besturingssysteem van Google.

Heb jij de laatste update al ontvangen op de Watch 3 of Watch Active 2? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy Watch 4

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk