‘TicWatch 3 Pro is de eerste Snapdragon Wear 4100-smartwatch’

‘TicWatch 3 Pro is de eerste Snapdragon Wear 4100-smartwatch’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

TicWatch 3 Pro

Googles Wear OS-platform mocht tot op heden geen immens succes worden. Veel fabrikanten zijn van het zinkende schip afgestapt, terwijl een handvol partijen het besturingssysteem blijven gebruiken. Eén van de redenen voor het gematigde succes, is de gelimiteerde batterijduur van het platform. Fabrikanten zijn verplicht om Qualcomms Wear-chipsets te gebruiken; tot op heden hadden fabrikanten daarbij de keuze uit Wear 2100 en Wear 3100-chipsets.

Beelden TicWatch 3 Pro

Originele productpagina van de TicWatch 3 Pro, beeld: Reddit

Deze chipsets bevatten rekenkernen die afstammen uit 2013, wat ervoor zorgt dat de processor veel energie verbruikt zonder hoge prestatieniveaus te bieden. Gelukkig lanceerde Qualcomm dit jaar de opvolgers, in de vorm van de Snapdragon Wear 4100 en Wear 4100 Plus. De eerste smartwatch die met zo’n Snapdragon Wear 4100-chipset verschijnt, moet nog gelanceerd worden. Via Amazon is een productpagina van zo’n aanstaande smartwatch gelekt, de TicWatch 3 Pro.

Specificaties

Droid-Life wist de productpagina, die op het moment van schrijven nog te bezoeken is, te ontdekken. Op de productpagina zien we een beperkt aantal details van de smartwatch. Een van de details is het formaat van de TicWatch 3 Pro: 45.1 x 45.1 x 12.6mm. De productpagina laat eveneens zien dat deze smartwatch voorzien is van de Snapdragon Wear 4100-chipset, hoewel het nog onbekend is of het om de ‘standaard’ of ‘Plus’-editie gaat.

Flink prijskaartje

Mobvoi’s TicWatch Pro-serie was altijd al flink aan de prijs, met een adviesprijs van 260 euro voor de TicWatch Pro 2020. Volgens de productpagina die Droid-Life eerder had gespot, krijgt het horloge een adviesprijs van 299 Britse Pond, ongeveer 340 euro. Momenteel is de productpagina aangepast en zien we een adviesprijs van 399 Britse Pond, omgerekend ongeveer 450 euro. Het is onbekend of één van de prijzen klopt, of dat het hier simpelweg gaat om placeholders voor de definitieve prijs.

Beelden TicWatch 3 Pro

Het nieuwe design van de TicWatch 3 Pro verschilt flink van de TicWatch Pro 2020

Mocht de adviesprijs van 450 euro kloppen, dan voert Mobvoi een flinke prijsverhoging door. Er zijn weliswaar duurdere Wear OS-smartwatches, maar die worden meestal uitgebracht door fabrikanten van dure horloges en andersoortige accessoires. Samsung liet met de Watch 3-reeks zien niet bang te zijn om de prijzen van eigen smartwatches op te hogen, met een adviesprijs van 429 euro (41mm). Samsungs Tizen-platform wist de afgelopen jaren echter te overtuigen, terwijl Wear OS nog verfijning mist.

Lanceringsdatum

Mobvoi zou de lancering voor de TicWatch 3 Pro gepland hebben voor 1 oktober 2020. Wederom is het onbekend of deze details de werkelijkheid vertolken, of dat we rekening dienen te houden met een andere lanceringsdatum. Op de aangepaste productpagina die online staat, wordt immers andere informatie vermeld. Een lancering op 30 november lijkt ons, vanwege het feestdagen-seizoen, zeer onwaarschijnlijk.

Wat vind jij van de TicWatch 3 Pro? Kijk jij uit naar de nieuwe Wear 4100-aangedreven smartwatches en alle aanpassingen van Wear OS die Google voor ons in het verschiet heeft? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk