‘Sony WH-1000XM4-hoofdtelefoons uitgelekt via bijbehorende app’

‘Sony WH-1000XM4-hoofdtelefoons uitgelekt via bijbehorende app’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

IFA 2018 bracht onder andere de vernieuwde Sony WH-1000XM3-hoofdtelefoons. Middels de hoofdtelefoons ging Sony vol het gevecht aan met Bose, die eerder nog aan de leiding stond. Ditmaal is de WH-1000XM4 uitgelekt, opvolger van de populaire WH-1000XM3’s.

Sony WH-1000XM4

Sony heeft per ongeluk details van de aanstaande WH-1000XM4-hoofdtelefoons in zijn Headphones Connect-applicatie geplaatst. Hoewel de naamgeving geen stof doet oplaaien, ligt dat iets anders als de naam plots wordt verbonden aan nieuwe (softwarematige) functies. Dat gezegd hebbende, zou het design van de hoofdtelefoons gelijk blijven met de bestaande WH-1000XM3's, zo meldt de gebruiker die de Headphones-app van Sony onder de loep nam. Onbekend is of deze foto’s kloppen, of dat ze simpelweg worden gebruikt als placeholders tot op het moment waarop Sony de hoofdtelefoons zal lanceren.

Sony WH-1000XM3

Een opvolger van de bestaande WH-1000XM3's zou alvast ontwikkeld worden

[readmore articles="205369"]

Een van de belangrijkste softwarematige functies die de Twitter-gebruiker wist te achterhalen, is de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten op de hoofdtelefoons. Momenteel moet je de verbinding met één apparaat verbreken, alvorens de WH-1000XM3 een ander apparaat kan toestaan – dat is met de WH-1000XM4's dus verleden tijd. Verder heeft Sony deze app voorzien van de mogelijkheid om een backup te maken van instellingen, zoals de equalizer. Onbekend is of er gebruikgemaakt wordt van de servers van Sony, of dat de backup-bestanden in Google Drive worden geplaatst.

Locatie-instellingen

Net zoals geldt voor de Sony WH-1000XM3, krijgt de XM4 een functionaliteit die we niet vaak terugzien op hoofdtelefoons: de mogelijkheid om de instellingen te configureren voor specifieke locaties. Op die manier zou je de ruisonderdrukking op werk in kunnen schakelen, terwijl de functie thuis is uitgeschakeld. Sony maakt voor de functie gebruik van de Google Maps API; met de instelling kan je de ruisonderdrukking en EQ per locatie wijzigen. In de instellingen van de app kan je tevens instellen hoe ver je van de locatie af moet zijn, alvorens de specifieke instellingen niet meer worden toegepast. Of Sony nog specifieke mogelijkheden voor de XM4 toe zal voegen aan deze functie, is vooralsnog onbekend.

Sony WH-1000XM3

Het uiterlijk van de WH-1000XM4's zou veel weghebben van de XM3's

[readmore articles="204394"]

Wanneer Sony zijn nieuwe hoofdtelefoons zal lanceren, is nog onbekend. Sony lanceert zijn high-end consumentenhoofdtelefoons meestal gedurende IFA. Hoewel deze beurs dit jaar grotendeels online zal plaatsvinden, zou Sony de hoofdtelefoon alsnog in september kunnen lanceren. Sony ging alvast langs de Bluetooth SIG en de Amerikaanse FCC voor de nodige certificaten, maar dat hoeft nog niet te zeggen dat de ontwikkeling van de hoofdtelefoons is afgerond. Wat verwacht jij van Sony’s WH-1000XM4's? Zou jij ‘m willen kopen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk