Samsung lanceert One UI Watch gebaseerd op Wear OS, zo ziet het eruit

Samsung lanceert One UI Watch gebaseerd op Wear OS, zo ziet het eruit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung teaset zijn aankomende One UI Watch. Dat is het nieuwe besturingssysteem voor horloges gebaseerd op Googles Wear OS. One UI Watch is op elk gebied dieper geïntegreerd in Android en de volgende Galaxy Watch zal er als eerste gebruik van maken.

Samsung One UI Watch

Samsung stelt dat One UI deze zomer naar slimme horloges met een besturingssysteem dat gebaseerd is op Googles Wear OS komt. Samsung en Google maakten in mei nog op Google I/O bekend dat hun nieuwe Wear-systeem werkt als een combinatie van Tizen en Wear OS. Nu teaset Samsung alvast de werking van het nieuwe systeem dat zal draaien op de volgende Galaxy Watch.

Allereerst zal One UI Watch automatisch de apps die je op je telefoon hebt ook op het horloge installeren, maar daar stopt de samenwerking tussen smartwatch en telefoon niet. Acties die je op je telefoon uitvoert, hebben ook effect op je smartwatch. Wie bijvoorbeeld de klok op zijn telefoon aanpast om de tijd van meerdere wereldsteden te tonen, zal dezelfde weergave op zijn horloge zien. Anderzijds kan je op je horloge berichten en oproepen blokkeren, en datzelfde gebeurt vervolgens op je smartphone.

 One UI Watch en je telefoon werken samen op het gebied van apps

Groot appaanbod

Die diepe integratie van Android in One UI Watch zet zich ook voort met de ondersteuning voor Google Play. Samsung-gebruikers gaan een brede waaier aan apps van derden kunnen gebruiken, apps die eerder op Tizen ontbraken. En dan zijn er natuurlijk nog de apps van Google zelf, zoals Maps, Berichten en YouTube Music. Toch belooft Samsung alvast dat het nieuwe systeem ook geen compromissen maakt, en dat de accuduur en prestaties er alleen op vooruit gaan.

Samsung-gebruikers komen terecht in een groter ecosysteem van apps

Het lijkt er verder op dat de huidige line-up van Samsung-horloges niet zal kunnen profiteren van het nieuwe besturingssysteem. Het Zuid-Koreaanse merk stelt wel dat Tizen-horloges nog steeds kunnen rekenen op software-updates tot minimaal drie jaar na de lancering. De nieuwe Wear OS-update lijkt in alles op een nieuwe start, want ook eigenaars van Fossils huidige line-up van horloges die al op Wear OS draaien, blijven met de huidige versie van het besturingssysteem zitten.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy Watch 4

Later deze zomer komen Samsung en Google ook met een nieuwe designtool, en ontwikkelaars zijn zo in staat om zelf wijzerplaten voor One UI Watch te maken. Samsung laat nog niet volledig in zijn kaarten kijken wat het design van One UI Watch betreft, want dat zullen we pas voor het eerst zien bij de lancering van de volgende Galaxy Watch, vermoedelijk de Galaxy Watch 4, die volgens het bedrijf "later deze zomer" volgt.

Samsungs designtool voor ontwerpers van wijzerplaten

Tot dan zullen we het dus moeten doen met onderstaande teaserfilmpjes. Is dat voorlopig voldoende voor jou, en wat zijn jouw verwachtingen van het nieuwe systeem? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk