Samsung werkt met Google aan Android 'extended reality'-headset

Samsung werkt met Google aan Android 'extended reality'-headset

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung maakt bekend dat het samen met Google werkt een extended reality (XR)-headset die draait op Android. Het apparaat moet voor consumenten te koop zijn en Samsung laat Microsoft en Meta ook diensten ontwikkelen speciaal voor het apparaat.

Samsung extended reality-headset

Woensdag stal de Galaxy S23-serie zoals verwacht de show op het Galaxy Unpacked van Samsung. Er zijn toen weinig tot geen grote verrassingen onthuld, maar Samsung werkt achter de schermen aan een ander product dat onze interesse wekt.

Samsung legt bij The Washington Post uit dat het werkt aan een extended reality (XR)-headset. XR is een verzamelnaam en het kan dus gaan om een apparaat dat werkt met virtual reality, augmented reality of mixed reality. De chips van de headset worden geleverd door Qualcomm, terwijl Google aan de software sleutelt. De Samsung XR-headset moet werken op een aangepaste versie van Android.

Meer dan alleen gaming

Samsung spreekt nog in raadsels als het gaat om de verwachte lanceringsdatum van het apparaat. We krijgen alleen te horen dat de ontwikkeling "vordert". Volgens andere geruchten gaat Apple dit jaar een AR- of VR-headset op de markt brengen en dus lijkt het aannemelijk dat het apparaat van Samsung op zijn minst niet veel later verschijnt.

Gerelateerde artikelen

We mogen er ook zeker van uitgaan dat er al lang aan dit product wordt gewerkt, want de eerste geruchten dateren sinds 2019. Samsung hintte vorig jaar al naar de komst van de headset. We weten verder nog niet wat we van de XR-headset mogen verwachten. Het eerste waar we aan denken is toepassingen voor AR- of VR-gaming, maar alles wijst erop dat het product ook andere toepassingen krijgt. Samsung verklapt namelijk al dat onder meer Meta en Microsoft diensten zullen uitbrengen voor de XR-headset.

Ben jij benieuwd naar wat Samsung uit zijn trukendoos zal toveren? Wat verwacht jij van deze XR-headset? Is het volgens jou een goede zaak dat Samsung meerdere samenwerkingen aangaat op het vlak van software? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk