Samsung Galaxy Watch Active 2 met verbeterde navigatie en ECG aangekondigd

Samsung Galaxy Watch Active 2 met verbeterde navigatie en ECG aangekondigd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Watch Active 2

Nog geen zes maanden na de lancering van de Galaxy Watch Active heeft Samsung al een nieuwe smartwatch aangekondigd die voor de sportieve gebruiker is bedoeld. Het horloge werkt opnieuw op het eigen Tizen-besturingssysteem en bevat veel fysieke gelijkenissen met zijn voorganger.

De Galaxy Watch Active 2 neemt in tegenstelling tot het eerdere model dit keer wel de navigatie over van de gewone Galaxy Watch. De eerste Watch Active kon je enkel met het touchscreen bedienen en dus niet met een roterende ring, waarmee je vlotter door de menu's van Tizen scrollt. Samsung heeft dat opgelost door de rand van het horloge aanraakgevoelig te maken, zodat het waterbestendige en slanke ontwerp behouden blijft, maar vlottere navigatie mogelijk is.

Productfoto's van het horloge

Nieuwe functies

Verder komt de Watch Active 2 met een verbeterde accelerometer en hartslagmeter. Het horloge ondersteunt bluetooh 5.0, NFC, ingebouwde gps en het heeft 768 MB aan werkgeheugen en 4 GB opslag. De Galaxy Watch Active 2 zal ook een hartfilmpje, of ECG, kunnen nemen om vroegtijdig hartkwalen bij gebruikers te ontdekken. Al zal die functie pas later worden toegevoegd via een update. Nieuw is ook dat de Bixby-assistent gebruikers kan coachen om ze tijdens het sporten te adviseren wat betreft hun tempo.

Samsung presenteert ook de nieuwe My Style-functie waarmee je in de bijhorende app een foto kan nemen van je outfit om zo een gepersonaliseerde watchface te selecteren die bij je kleding past. Gebruikers zullen ook YouTube-filmpjes op het kleine schermpje kunnen bekijken met hun Watch Active 2.

Productfoto's van het horloge

Beschikbaarheid

Het nieuwe horloge is beschikbaar in een 44 mm-model en een kleinere 40 mm-variant. Beide horloges bestaan nog eens in een versie met een aluminium behuizing en rubberen bandje of een ontwerp van roestvrij staal met lederen bandje. Je vindt de prijzen voor deze vier modellen hieronder in een klein overzicht.

De Samsung Galaxy Watch Active 2 zal je vanaf 23 augustus kunnen bestellen, en tot 13 september krijg je ook een Wireless Charger Duo Pad ter waarde van 99 euro samen met je horloge.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk