'Samsung Galaxy Watch 5-probleem: toch zonder thermometer'

'Samsung Galaxy Watch 5-probleem: toch zonder thermometer'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het is niet zeker of de aankomende Samsung Galaxy Watch 5 met een thermometer komt. De functie zou een van de belangrijke nieuwigheden van het horloge worden, maar Samsung heeft moeite om de sensor goed te laten werken.

Samsung Galaxy Watch 5

De Galaxy Watch 5 is in aantocht en het is de opvolger van de Watch 4, Samsungs eerste horloge met Wear OS. De Watch 4 kan een succes worden genoemd en Samsung staat dus voor een uitdaging met de Galaxy Watch 5.

Het eerste wat over dat horloge was gelekt, is de komst van een thermometer. Maar volgens informatie van Sammobile bestaat de kans dat de functie geen deel zal uitmaken van de Galaxy Watch 5. Samsung heeft namelijk moeite met het ontwikkelen van de algoritmes om de temperatuursensor te laten werken. Het horloge meet in principe enkel de huidtemperatuur en die meting moet met een berekening worden omgezet naar de lichaamstemperatuur. Alleen zijn er veel externe factoren die de huidtemperatuur beïnvloeden.

Huid- en lichaamstemperatuur

Samsung is niet de enige fabrikant die moeite heeft met de ontwikkeling van een thermometerfunctie. De feature zou eigenlijk al deel uitmaken van de Apple Watch 7, maar ook Apple had de temperatuurmetingen met zijn smartwatch nog niet onder de knie. Dat zou dit jaar wel anders kunnen zij met de volgende generatie van de Apple Watch.

Huawei aan de andere kant introduceerde vorig jaar al een huidtemperatuurmeter in de Watch 3, maar ook dat horloge kon de lichaamstemperatuur niet meten. Hij kan alleen waarschuwen voor mogelijke koorts wanneer de huidtemperatuur plotseling sterk toeneemt.

Gerelateerde artikelen

Uitrollen met update

Het is dus mogelijk dat de temperatuursensor pas volgend jaar in Samsung-smartwatch verschijnt, maar er is ook nog een andere optie. Samsung zou de benodigde sensor alvast erin kunnen zetten en hem pas op een later moment kunnen activeren via een software-update. Zo koopt het bedrijf zichzelf meer tijd om aan zijn algoritmes te werken.

Je kan hier alles lezen wat we al weten over de Galaxy Watch 5. Wat denk jij van de Galaxy Watch 5 en vind je een thermometer in je horloge een handige functionaliteit? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over de Galaxy Watch 5

Samsung Galaxy Watch 5

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk