'Samsung Galaxy Watch 5 krijgt een thermometer'

'Samsung Galaxy Watch 5 krijgt een thermometer'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Watch 5, een aankomende smartwatch, zal voor de eerste keer met een thermometer werken. De functie moet koorts snel detecteren en volgens de gelekte informatie zal de Galaxy Watch 5 in augustus worden voorgesteld door Samsung.

Samsung Galaxy Watch 5

De eerste informatie over een nieuwe smartwatch van Samsung. De Galaxy Watch 5, zoals hij zal heten, zal uitgerust zijn met een thermometerfunctie, dat blijkt uit bronnen van het Zuid-Koreaanse ETNews.

Het is niet helemaal duidelijk of de functie echt zal werken als een volwaardige thermometer. Huawei maakte het bijvoorbeeld vorig jaar mogelijk met de Watch 3 om de huidtemperatuur van gebruikers te meten, wat nog anders is dan je lichaamstemperatuur. Toch spreekt Zuid-Koreaanse media wel degelijk over het meten van lichaamstemperatuur en Samsung zou een tegen technologie hebben ontwikkeld die externe invloeden zoals sport en direct zonlicht kan uitsluiten bij temperatuurmetingen.

Wat het ook wordt met de Galaxy Watch 5, de functie zal hoe dan ook opvallende stijgingen en dalingen van je temperatuur kunnen registreren. Dat kan helpen om vroegtijdig tekenen van koorts op te merken en volgens de bronnen van ETNews zal Samsung ook duidelijk maken dat de Galaxy Watch 5 sneller een van de symptomen van een coronabesmetting kan vaststellen. Een gebruiker met koorts kan zich dan sneller wenden tot een PCR- of zelftest.

Gerelateerde artikelen

Galaxy Watch 4-succes

De Samsung Galaxy Watch 4 was vorig jaar de eerste in de reeks die met Googles Wear OS-systeem verscheen. Alleen al door de verkoop van Samsungs horloge groeide het marktaandeel van Wear OS de voorbije maanden fors. Los daarvan was mijn collega Claudia enthousiast over het horloge in haar review. De Galaxy Watch 4 werd ook van regelmatige updates voorzien die meer functies naar het horloge brengen, zoals vorige maand nog het geval was. De Samsung Galaxy Watch 5 zal opnieuw in augustus verschijnen.

De populairste artikelen over de Galaxy Watch-horloges

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk