'Samsung Galaxy Watch 5 komt met grotere accu'

'Samsung Galaxy Watch 5 komt met grotere accu'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung stopt een grotere batterij in de Galaxy Watch 5, vergeleken met zijn voorganger. De Galaxy Watch 5 is een aankomende smartwatch van het merk. De Watch 5 zal ook opnieuw in twee groottes verschijnen. Het horloge moet in augustus of september op de markt komen.

Samsung Galaxy Watch 5-accu

Met de lancering van de Galaxy Watch 4 vorig jaar kreeg Samsung veel positieve feedback van gebruikers en reviewers. Het is zelfs zo dat enkel door de lancering van dit horloge het marktaandeel van Googles Wear OS-besturingssysteem voor smartwatches flink de hoogte inging. Dankzij de overstap van het eigen Tizen-systeem naar Wear OS kon de Watch 4 werken met apps. Alleen hebben die slimme functies ook een impact op de accu.

Samsung lijkt zich daar bewust van te zijn met de ontwikkeling van de Watch 5, want dat horloge zal een grotere batterijcapaciteit krijgen. Dat lijkt uit informatie van een Zuid-Koreaanse keuringsinstantie. Hij komt met een 276 mAh accu vergeleken met 247 mAh bij de Watch 4. Dat is een verhoging van bijna 12 procent. Stel dat de hardware en software van de horloges hetzelfde is, zou de Watch 5 daarmee toch enkele uren langer moeten werken.

Thermometer

Verder is al gelekt dat der opnieuw twee modellen verschijnen van het horloge. Een Galaxy Watch 5 en een groter model, mogelijk 'Galaxy Watch 5 Classic' genaamd. De gelekte accucapaciteit hoort bij het kleinere basismodel, maar we verwachten dat ook de capaciteit van het groter model de hoogte ingaat.

Gerelateerde artikelen

Vorige week raakte ook bekend dat de Galaxy Watch 5 voor de eerste keer zal verschijnen met een thermometer. Daarmee moet het horloge veranderingen aan je lichaamstemperatuur opmerken om zo tijdig koorts vast te stellen. Externe factoren zoals invallend zonlicht of sportactiviteiten zouden de temperatuurmeting niet foutief beïnvloeden. De Galaxy Watch 5 zal vermoedelijk in augustus of september in de winkels liggen.

De populairste artikelen over Samsung-horloges

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk