'Let op: Samsung Galaxy Watch 4-update bevat kritieke fout'

'Let op: Samsung Galaxy Watch 4-update bevat kritieke fout'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft een software-update ingetrokken voor de Galaxy Watch 4. De update was al sinds midden oktober beschikbaar, maar naar verluidt wil bij een kleine groep gebruikers het horloge niet meer opstarten na het installeren. Installeer de update niet als hij toch voor jou beschikbaar is.

Samsung Galaxy Watch 4-update

Midden oktober heeft Samsung in Nederland een kleinere update uitgerold voor zijn Galaxy Watch 4-horloges. De bedoeling was om de systeemstabiliteit en de betrouwbaarheid bij de producten te verbeteren, maar het omgekeerde is voor enkele gebruikers waar gebleken. Volgens Galaxy Club is de update recent weer ingetrokken nadat enkele horloges niet meer wilden opstarten.

Dat het bijna een maand heeft geduurd alvorens de update werd stopgezet, heeft waarschijnlijk te maken met de zeldzaamheid van deze kritieke fout. Bij de meeste Galaxy Watch 4-gebruikers is de update zonder problemen geïnstalleerd.

Let goed op

Maar juist omdat hij al bijna een maand kan worden gedownload, is het extra hard opletten. Hij kan mogelijk alsnog per ongeluk worden ge¨¨installeerd en dan loop je het risico dat je horloge achteraf niet meer werkt. Let dus goed op de update met firmwareversie 'XXU1GVI3' en zorg dat je hem niet installeert. Beter is om te wachten tot Samsung de angel uit het probleem heeft getrokken en het een nieuwe update komt.

Gerelateerde artikelen

Ben je toch een van de zeldzame slachtoffers van deze ernstige fout, dan neem je het beste rechtstreeks contact op met Samsungs supportdienst. Samsung heeft dit jaar zijn Galaxy Watch 5 aangekondigd samen met de grotere Galaxy Watch 5 Pro. Je kan alles over onze uitgebreide bevindingen lezen in onze review van de Galaxy Watch 5 en onze test met de Galaxy Watch 5 Pro. Heb jij de bewuste update voor de Galaxy Watch 4 ontvangen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung-horloges? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

De Samsung Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. De Samsung Galaxy Watch 4 ende Watch 4 Classic beschikken over ontzettend veel tools om je gezondheid te monitoren, en natuurlijk ook om je activiteiten te registreren en te analyseren. De horloges hebben verder een mooi kleurrijk Super AMOLED-scherm, verbeterde accuduur en draaien op het nieuwe Wear OS 3.

Was € 399,- nu vanaf € 199,-

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk