Grote Samsung Galaxy Watch 4-update: dit is nieuw

Grote Samsung Galaxy Watch 4-update: dit is nieuw

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung rolt een belangrijke update uit voor de Galaxy Watch 4. Het horloge kan straks gedetailleerd je lichaamssamenstelling weergeven en het brengt ook nieuwe doelen. Verder introduceert Samsung Sleep Coaching een een nieuwe reeks wijzerplaten.

Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4 is een mooi compromis tussen een degelijk sporthorloge en een smartwatch met handige apps, dat kon je lezen in onze review. Samsung rolt op dit moment een update uit die van het horloge een nog sterkere allrounder moet maken, dat zegt het in een persbericht.

Als eerste kan het horloge nu gedetailleerd de lichaamssamenstelling van gebruikers weergeven. Je ziet niet alleen het lichaamsvet, maar ook je spiermassa. In Samsung Health kan je doelen instellen om bijvoorbeeld je spiermassa te vergroten en de app geeft daarbij ook de nodige tips en meldingen die je motiveren. Samsung ging ook een samenwerking aan met de fitness-app 'Centr' en Watch 4-gebruikers kunnen 30 dagen lang de premium functies testen.

Zuurstofinname en Sleep Coaching

De Watch 4 toont intensieve sporters voortaan ook in real-time hoeveel zuurstof ze binnenkrijgen en daarna legt Samsung de nadruk op herstel. De Watch 4 geeft gebruikers aanbevelingen zodat ze precies genoeg water dringen om goed gehydrateerd te zijn en je krijgt ook te zien hoe lang je hartslag nodig heeft om te herstellen na het sporten.

De Watch 4 meet je zuurstofinname en weet hoeveel vocht je verloor bij het sporten

De Watch 4 meet je zuurstofinname en weet hoeveel vocht je verloor bij het sporten

Samsung introduceert daarnaast Sleep Coaching, dat is een programma dat je slaapgewoonten gedurende zeven dagen monitort. Daarna kan je twee slaaptesten doen om te weten te kopen welk type slaper je bent. Met deze feature kan je daarna een programma volgen van vier to vijf weken om je slaapgewoonten te verbeteren. Handig is ook te integratie met Samsung SmartThings, Samsungs platform voor smarthome-apparaten. Wanneer een Watch 4-gebruiker in slaap valt, merkt het horloge dat op en worden slimme lampen automatisch gedoofd.

YouTube Music, Google Assistent en wijzerplaten

De Watch 4 krijgt ook belangrijke appverbeteringen. In YouTube Music zal je rechtstreeks vanaf je horloge kunnen streamen en je kan je telefoon dus wel thuis laten. De Watch 4 zal in de komende maanden ook werken met zowel Bixby als de Google Assistent, maar wanneer die ondersteuning precies komt, maakte Samsung nog niet bekend.

De verschillende soorten slapers volgens Samsung Health

De verschillende soorten slapers volgens Samsung Health

Een mooie extra bij deze update zijn de nieuwe wijzerplaten die je zelf kan personaliseren. Je kiest zelf de kleuren en lettertypes voor de digitale klok. Samsung stelt daarnaast een een nieuwe stoffenband en schakelarmband voor.

Samsungs Galaxy Watch 4 is nog steeds het enige horloge dat werkt op Googles Wear OS 3-systeem. Alleen al door het succes van de Watch 4 kon Wear OS aan marktaandeel winnen, dat raakte recent bekend. Samsung trakteerde Watch 4-gebruiker in oktober nog op een grote update voor het horloge.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

De Samsung Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. De Samsung Galaxy Watch 4 ende Watch 4 Classic beschikken over ontzettend veel tools om je gezondheid te monitoren, en natuurlijk ook om je activiteiten te registreren en te analyseren. De horloges hebben verder een mooi kleurrijk Super AMOLED-scherm, verbeterde accuduur en draaien op het nieuwe Wear OS 3.

Was € 399,- nu vanaf € 199,-

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk