Samsung Galaxy Watch 4 ontvangt Google Assistent via update

Samsung Galaxy Watch 4 ontvangt Google Assistent via update

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een veelgevraagde functie voor Galaxy Watch 4-bezitters is een update met daarin de Google Assistent. Dankzij dit slimme hulpje kunnen zij namelijk tegen de smartwatch praten en bijvoorbeeld smarthome-apparaten aansturen. Het lange wachten wordt nu beloond, Samsung rolt deze update nu in een aantal landen uit.

Galaxy Watch 4 krijgt de Google Assistent

De Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. Het zijn de eerste smartwatches die draaien op Wear OS 3. Beide horloges zijn verschillend in uiterlijk en specificaties, en beide komen overeen op het vlak van de Google Assistent. Die is er namelijk niet. Samsungs eigen spraakassistent is wel op de horloges aanwezig en dat is Bixby. Toch willen de meeste eigenaren van de Galaxy Watch 4 de Google Assistent gebruiken voor spraakopdrachten. In augustus van 2021 liet Samsung weten dat de spraakassistent van Google naar de Galaxy Watch 4-horloge zou komen, en in mei werd die termijn vastgesteld op 'deze zomer'.

Gerelateerde artikelen

Samsung meldt via zijn blog dat het de update aan het uitrollen is in 10 landen: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Japan, Taiwan, Korea, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Toch meldde de eerste Androidworld-lezer vanochtend al dat hij de update op zijn Samsung-smartwatch binnengekregen. Hieronder vind je zijn screenshots. Opvallend, want bij de uitrol van de update worden Nederland en België niet genoemd. Wij zijn dus benieuwd of er meer Samsung Galaxy Watch 4-bezitters zijn, die de update hebben gekregen. Check dus de Play Store op je smartwatch voor een update en laat ons in de reacties weten of je een update hebt en of je de spraakassistent van Google ook in het Nederlands kunt gebruiken.

Bedankt, Süleyman!

Beste smartwatch van 2021

Androidworld heeft de Samsung Galaxy Watch 4-serie uitgeroepen als beste smartwatch van 2021. Meer over dit horloge lees je in onze uitgebreide review. De Classic-variant (42 mm) kreeg een adviesprijs vanaf 369 euro en koop je nu al vanaf 192 euro via Bol.com. Check de huidige prijzen hieronder.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

De Samsung Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. De Samsung Galaxy Watch 4 ende Watch 4 Classic beschikken over ontzettend veel tools om je gezondheid te monitoren, en natuurlijk ook om je activiteiten te registreren en te analyseren. De horloges hebben verder een mooi kleurrijk Super AMOLED-scherm, verbeterde accuduur en draaien op het nieuwe Wear OS 3.

Was € 399,- nu vanaf € 199,-

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk