‘Samsung Galaxy Watch 4 kan bloedsuiker meten, draait op Wear OS’

‘Samsung Galaxy Watch 4 kan bloedsuiker meten, draait op Wear OS’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsungs Galaxy Watch 3 krijgt op zeer korte termijn een tweetal opvolgers in de vorm van de Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch Active 4. Geruchtenmaker Ice Universe stelt dat beide smartwatches, die mogelijk met Wear OS worden geleverd, in het tweede kwartaal worden gelanceerd.

Samsung Galaxy Watch (Active) 4

Tezamen met de Galaxy Note 20-serie lanceerde Samsung het voorbije jaar de Galaxy Watch 3, voor Samsung de eerste échte opvolger van de originele Galaxy Watch. Na een paar rustige jaren lijkt het wearable-segment steeds sneller sprongen te maken binnen Samsung, de Zuid-Koreaanse fabrikant zou namelijk werken aan een tweetal smartwatches in de Galaxy Watch 4-serie die op korte termijn gelanceerd worden, zegt Ice Universe in een cryptische tweet.

De geruchten van de doorgaans betrouwbare geruchtenmaker Ice Universe, die in de tweets spreekt over een lancering van de Galaxy Watch 4-reeks voor het einde van het tweede kwartaal, volgen een recente geruchtenreeks over Wear OS en Samsung op. In de geruchten werden namelijk details over aanstaande Galaxy-horloges gedeeld. GalaxyClub sprak specifiek over twee modelnummers voor het nieuwe wearables-gamma: de SM-R86x en SM-R87x.

Meten van je bloedsuikerspiegel

Naast de geruchten over de modelnummers, werd gesproken over de overstap van Tizen naar Wear OS. Vanuit Samsung is het tot op heden stil gebleven over deze vermoedelijke overstap, maar de voorbije week zijn er wel ondersteunende details voor gevonden in de broncode van Samsung. Ice Universe heeft in zijn nieuwste tweets geen details gedeeld over de overstap naar Wear OS, maar de geruchtenmaker heeft wel eerder via een tweet gehint over de komst van Wear OS naar Galaxy-smartwatches.

Gerelateerde artikelen

Andere mogelijke details over de Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch Active 4, zijn nog onbekend. Wel doen geruchten de ronde over de komst van nieuwe sensoren voor het meten van bloedsuiker naar de Watch 4-reeks. Voorlopig gaat het nog om speculaties en dient dit, tezamen met andere details uit dit artikel, met de nodige korrels zout genomen te worden.

Lancering nog voor eind juni

Indien de geruchtenmaker het bij het juiste eind heeft, lanceert Samsung zijn Galaxy Watch-reeks bij een lanceringsevenement voor eind juni. Het is mogelijk dat Samsung ervoor kiest om het horloge in combinatie met een vouwbaar toestel als de Samsung Galaxy Z Flip 3 te lanceren. Momenteel is dat nog koffiedik kijken – er zijn nog geen nadere details bekendgemaakt of uitgelekt over de lancering.

‘Samsung Galaxy Watch 4 kan bloedsuiker meten, draait op Wear OS’

Waar kijk jij naar uit voor de Galaxy Watch (Active) 4? Zou jij een sensor willen terugzien waarmee je gemakkelijk je bloedsuikerspiegel kan meten? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

De Samsung Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. De Samsung Galaxy Watch 4 ende Watch 4 Classic beschikken over ontzettend veel tools om je gezondheid te monitoren, en natuurlijk ook om je activiteiten te registreren en te analyseren. De horloges hebben verder een mooi kleurrijk Super AMOLED-scherm, verbeterde accuduur en draaien op het nieuwe Wear OS 3.

Was € 399,- nu vanaf € 199,-

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk