Samsung Galaxy Watch 4 en 5 kan nu bellen met WhatsApp

Samsung Galaxy Watch 4 en 5 kan nu bellen met WhatsApp

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp-spraakoproepen kan je nu ook accepteren als je een Wear OS-horloge hebt. Dat werkt met de laatste bètaversie van WhatsApp in combinatie met de Samsung Galaxy Watch 4 en de nieuwe Galaxy Watch 5. Toch is het nog niet mogelijk om zelf een oproep te beginnen vanaf je horloge.

WhatsApp-oproep op Wear OS

Soms kan een spraakoproep handig zijn, omdat het via wifi kan werken in plaats van alleen met je telefoonsignaal. Bellen vanuit het buitenland wordt goedkoop en je kan vanuit de diepste kelders of op de hoogste bergen bellen, als er maar een router is.

Voor gebruikers van de Galaxy Watch 4 en de nieuwe Galaxy Watch 5-serie is het u mogelijk om een spraakoproep te accepteren vanaf hun pols. Dat werkt niet via een afzonderlijke app, want WhatsApp heeft nog steeds geen app voor Wear OS. Je hoeft alleen de bèta van WhatsApp op je telefoon te gebruiken. Je kan oproepen op de Galaxy Watch 5 accepteren met bètaversie 2.22.19.12 van WhatsApp, en op de Galaxy Watch 4 heb je versie 2.22.19.11 nodig. Dat blijkt uit berichten van gebruikers in de Wear OS-subreddit.

Als je een telefoontje krijgt via WhatsApp, dan verschijnt meteen de profielfoto van die persoon op je horlogescherm. Hij hij geen foto ingesteld, dan is er alleen een zwarte achtergrond. Daarnaast zie je ook het opschrift 'WhatsApp' op je horloge, en opvallend is dat het logo het bekende One UI-design heeft.

Screenshot van de oproepmelding

Screenshot van de oproepmelding

Exclusieve Samsung-functie?

Mogelijk gaat het dus om een exclusieve functie voor Samsung-horloges, al heeft Samsung daar nog niets over naar buiten gebracht. De kans bestaat dat dat pas gebeurt wanneer de functie ook werkt met de stabiele versie van de berichtendienst. Wanneer de functie werkt voor alle WhatsApp-gebruikers, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Recent verscheen er ook een update voor Google Keep die een nieuwe tegel toevoegt aan horloges met Wear OS. We legden ook al uit hoe je de Nederlandse Google Assistent kan laten werken op je Galaxy Watch 5. En wist je trouwens dat de Galaxy Watch 5-serie je bloeddruk kan meten en een ECG-scan kan uitvoeren? Daarnaast kan het horloge hulp inschakelen als je een pijnlijke val maakt.

Samsung Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 5

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk