‘Samsung Galaxy Watch 4 kan bloedsuiker diabetes monitoren’

‘Samsung Galaxy Watch 4 kan bloedsuiker diabetes monitoren’

Samsung komt met een nieuwe sensor die diabetici helpt om hun bloedsuikerspiegel te meten. Op die manier is er geen prik meer nodig om bloed af te nemen.

Sensor voor bloedsuiker

Smartwatches worden met steeds meer handige tools uitgerust om je activiteit te tracken en terwijl je gezondheid in het oog te houden. Je kon tijdens het sporten al bij veel slimme horloges en fitnesstrackers naar je harstslag en bloedzuurstof kijken, maar nu wil Samsung een functie ontwikkelen die diabetici helpt, dat weet het Zuid-Koreaanse ETNews.

De bedoening is dat ze zonder te prikken gewoon met hun smartwatch hun bloedsuikergehalte meten. Dat gebeurt aan de hand van een technologie voor spectoscopie. Aan de hand van lasers kan de chemische samenstelling van het bloed worden gemeten, en Samsung werkt al langer aan zo'n methode. Samsung noemt het de methode met de "hoogste, voorspellende nauwkeurigheid" onder methodes die de huid niet penetreren. Al blijft het de vraag of de methode ook voldoende nauwkeurig is om de vingerprik of andere meetmethodes volledig te vervangen.

‘Samsung Galaxy Watch 4 kan bloedsuiker diabetes monitoren’

De Samsung Galaxy Watch 3

In welke smartwatch?

Samsung zou zijn meetmethode voor het bloedsuikergehalte van het bloed willen implementeren in zijn volgende smartwatch. Het is nog niet duidelijk over welke wearable het precies zal gaan: een Samsung Galaxy Watch 4 of een Galaxy Watch Active 3. Voorlopig blijft het wachten op meer informatie en andere bronnen die dit gerucht bevestigen.

De functie zou een grote meerwaarde kunnen zijn voor patiënten met diabetes type 1 en type 2. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie lijden wereldwijd 422 miljoen mensen aan de ziekte diabetes.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties