Samsung Galaxy Watch 3 officieel: aangepast design en meer geheugen

Samsung Galaxy Watch 3 officieel: aangepast design en meer geheugen

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Watch 3

Van de Samsung Galaxy Watch in 2018, naar de Galaxy Watch 3 in 2020? Wat de precieze reden ook mag zijn, het is op zijn minst opvallend te noemen. Toen Samsung de Galaxy Watch voor het eerst in publiekelijke sferen liet zien, was het duidelijk dat de Gear-naamgeving was verdwenen. In de plaats kwam de Galaxy Watch-serie, waar buiten de Galaxy Watch ook een Galaxy Watch Active en Watch Active 2 in verscheen. Voor de Active-serie geldt dat deze smartwatches specifiek zijn gericht op de ‘actieveling’, terwijl de non-Active serie een algemener publiek aantrekt.

Samsung Galaxy Watch 3

Dat was bij de eerste generatie van de Galaxy Watch al zichtbaar in het design, en bij de Watch 3 lijkt daar weinig aan te zijn gesleuteld. Om het scherm vinden we nog altijd de – fysiek – roterende bezel en op de rechterzijde vinden we een tweetal (ronde) knoppen. Deze knoppen dienen echter niet als roterende knoppen, gezien die functionaliteit al rond het scherm verwerkt zit. Over de schermen op de smartwatches gesproken, die zullen beschikbaar zijn in twee formaten: 1,2 en 1,4-inch. Dat hangt af van de versie die je koopt: de Galaxy Watch 3 komt beschikbaar in 41mm en 45mm-varianten.

Verouderde hardware?

De schermen zijn afkomstig uit de fabrieken van Samsung en gebruiken Super AMOLED-technologie – op de schermen ligt een laag Gorilla Glass DX, om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Mocht je geïnteresseerd zijn in de specificaties van de Watch 3, here we go: er is een Exynos 9110-chipset aanwezig. Dezelfde chipset werd in 2018 al gebruikt op de Galaxy Watch. Op de Galaxy Watch 3 krijgt de chipset ondersteuning van 1 GB-werkgeheugen en 8 GB-opslaggeheugen, van 768 MB-werkgeheugen en 4 GB-opslaggeheugen in de voorgaande Galaxy Watch-horloges.

Samsung Galaxy Watch 3

Samsung gebruikt op de Galaxy Watch 3 batterijen van 247 mAh en 340 mAh voor respectievelijk de 41mm en 45mm-versies. Opladen van de batterijen verloopt via een draadloze Qi-oplader die bij de smartwatches wordt meegeleverd, maar het is ook mogelijk om je eigen Qi-oplader te gebruiken. Je hoeft de smartwatch overigens niet dagelijks aan de oplader te leggen, wat hem geschikt maakt om je nachtritme (zoals je REM-slaap) op te meten. Buiten je slaapritme, biedt de Watch 3 ook zo’n 39 sportmodi aan, kan het je hartslag meten en biedt de smartwatch ingebouwde GPS.

Samsung Galaxy Watch 3

Volgens Samsung is een functie genaamd ‘ECG’ aanwezig (elektrocardiogram), waarmee het ritme van je hart gemonitord kan worden. Samsung kondigde deze functie eerder aan op de Watch Active 2 – op die smartwatch kwam de functie echter nooit breed beschikbaar. Samsung is daarvoor ook deels afhankelijk van de toestemming van gezondheidsdiensten om de ECG-functie te mogen activeren.

Samsung Galaxy Watch 3 kopen

De Galaxy Watch 3 is beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 429 euro (41 mm) en 459 euro (45 mm). De Galaxy Watch3 van 41 mm is verkrijgbaar in de kleuren Mystic Silver en Mystic Bronze. De 45 mm is verkrijgbaar in de kleuren Mystic Black en Mystic Silver. Later dit jaar komt ook een premium titaniumversie beschikbaar, in de kleur Mystic Black, voor een verkoopadviesprijs van 649 euro.

> Samsung Galaxy Watch 3 (41 mm) - Mystic Silver en Mystic Bronze - 429 euro - MediaMarkt, Coolblue, Bol.com, Belsimpel

> Samsung Galaxy Watch 3 (45 mm) - Mystic Black en Mystic Silver - 459 euro - MediaMarkt, Coolblue, Bol.com, Belsimpel

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk