'Samsung Galaxy Watch 2 heeft een in-screen vingerafdrukscanner'

'Samsung Galaxy Watch 2 heeft een in-screen vingerafdrukscanner'

Samsung Galaxy Watch

De Samsung Galaxy Watch maakte in augustus een einde aan de reeks Gear-smartwatches van Samsung. Samsung wil met deze naam de verbondenheid met de Galaxy-smartphones benadrukken, een naam die al zeer populair is. De Galaxy Watch is een sieraad met slimme functies. De opvolger van de Galaxy Watch zou wel eens een heel stuk slimmer kunnen zijn.

Onlangs ontdekte Patently Mobile dat Samsung een patent vast heeft laten leggen dat er op duidt dat het slimme horloge wellicht een in-screen vingerafdrukscanner zal krijgen. Dit Het is niet duidelijk of het om de Galaxy Watch of een andere smartwatch gaat maar klaarblijkelijk werkt Samsung wel aan de techniek om dit mogelijk te maken.

Patent van de vermoedelijke Samsung Galaxy Watch 2

Momenteel is het ontgrendelen van een smartwatch met een vingerafdrukscanner überhaupt nog niet aan de orde, laat staan via een vingerafdrukscanner in het scherm(pje). Voor het ontgrendelen van een Samsung-watch is een viercijferige pincode nodig. Een vingerafdrukscanner op een smartwatch komt de bescherming van het apparaatje zeker ten goede, vooral ook omdat met veel smartwatches al betaald kan worden.

Dat Samsung met deze techniek bezig is voor smartphones, is enigszins opmerkelijk omdat het Zuid-Koreaanse bedrijf nog geen enkele smartphone met een vingerafdrukscanner in het scherm op de markt heeft gebracht. Smartphones van de concurrentie zoals de OnePlus 6T, Huawei Mate 20 Pro en de OPPO RX17 Pro zijn al wel van deze ontgrendeling voorzien.

Overal scherm

Samsung werkt wel aan het zogenaamde Infinity-O scherm. Dit scherm kondigde Samsung samen met de Infinity U-, Infinity V- en New Infinity-variant onlangs aan. Dit Infinity O-scherm heeft geen notch (inkeping) waarin de selfiecamera en andere sensoren worden verwerkt, maar een gaatje in de hoek van het scherm waarin deze onderdelen zijn verborgen. De Samsung Galax S10-serie zouden gebruik van dit scherm met camera-gat gaan maken. Daarnaast zou de Galaxy S10 ook worden voorzien van de ultrasonische vingerafdrukscanner waardoor er nog meer schermoppervlakte behouden blijft voor waar het voor bestemd is.

Een smartwatch met een ultrasonische vingerafdrukscanner in het scherm zou dan een logisch vervolg zijn op de Galaxy S10-serie die we in februari van 2019 hopen te zien.

Samsung Galaxy S10
3400 mAh
6.1 inch - 3040 x 1440 px
128 / 512 GB
Exynos 9820

Meer info

Samsung Galaxy S10
3400 mAh
6.1 inch - 3040 x 1440 px
128 / 512 GB
Exynos 9820

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties