Samsung Galaxy Fit 2 officieel: voordelige fitnesstracker kost 49 euro

Samsung Galaxy Fit 2 officieel: voordelige fitnesstracker kost 49 euro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Fit 2

Samsung heeft de opvolger van zijn Galaxy Fit aangekondigd tijdens een online-evenement. De Galaxy Fit 2 komt met een heleboel fitnessfuncties en een relatief laag prijskaartje. Samsung halveert de prijs van 99 euro die de originele Fit kostte en de nieuwe Fit 2 verschijnt nu bij ons op de markt voor 49 euro.

De nieuwe wearable heeft een kleurenscherm, in tegenstelling tot het zwart-wit paneeltje van de Galaxy Fit e die Samsung vorig jaar uitbracht. Het gaat om een 1,1 inch AMOLED-scherm dat gebogen randen heeft, ofwel '3D-glas'. Verder is de Fit 2 gemaakt van plastic en hij heeft een behuizing die IP68-waterbestendig is. Hij kan dus een halfuur overleven in water tot 1,5 meter diep. De fitnesstracker komt ook met een 159 mAh accu waarmee hij 15 dagen kan overleven op één acculading.

De Fit 2 van Samsung herkent automatisch vijf verschillende soorten van activiteiten en vervolgens deelt hij inzichten zoals het aantal verbrande calorieën, je hartslag, de afgelegde afstand en meer. Het bandje kan daarnaast ook de kwaliteit van je slaap analyseren en zo een slaapscore berekenen en wat extra duiding geven.

Beschikbaarheid

De Fit 2 is verkrijgbaar in een rode en een zwarte kleur vanaf 49 euro. Hij werkt met alle Android-toestellen die versie Android 5.0 Lollipop gebruiken of recenter. Telefoons moeten ook minstens 1,5 GB RAM hebben. Wat denk jij over deze goedkope fitnesstracker? Is hij een goede concurrent voor onder meer de Mi Band 5 van Xiaomi? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk