Samsung Galaxy Buds Plus: wisselen niet tussen apparaten zoals beloofd

Samsung Galaxy Buds Plus: wisselen niet tussen apparaten zoals beloofd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Buds Plus

Samsung kondigde deze maand een nieuw paar draadloze oortjes aan samen met de S20-reeks. Het bedrijf pakte daarbij in de eerste plaats uit met betere geluidskwaliteit, dubbele microfoons en een betere accuduur en snelladen. Samsung krijgt nu kritiek omdat het één van de beloofde functionaliteiten van de Galaxy Buds Plus niet heeft kunnen waarmaken.

De Buds Plus zouden namelijk komen met multi-point-ondersteuning. Dat is een protocol waarmee de oortjes via bluetooth met minstens twee verschillende apparaten tegelijk zouden kunnen verbinden. Met een druk op de knop zou je de oortjes dan van het ene naar het andere apparaat kunnen laten omschakelen. Stel, je luistert naar muziek en je werkt op je tablet, dan kan je wanneer je een telefoontje krijgt de Buds Plus snel op je telefoon gebruiken om te bellen.

Galaxy Buds Plus

Geen multi-point-ondersteuning

Multi-point was te zien in de advertenties van de Galaxy Buds Plus alvorens de functionaliteit weer werd verwijderd uit Samsungs berichtgeving, dat merkte een Reddit-gebruiker op. Hij ging naar eigen zeggen op onderzoek uit nadat hij er maar niet in slaagde om de oortjes met twee apparaten tegelijk te verbinden. "Multi-point connectie is beschikbaar voor toestellen die gebruik maken van Bluetooth 5.0", stond te lezen, op Samsungs website in de Verenigde Staten tot de zin dus uiteindelijk verdween. 'Multi-device connection' was daarnaast ook te zien in eerdere, gelekte specificatielijsten waarin de originele Buds met de Buds Plus werden vergeleken.

undefined

undefined

Een gelekte specificatielijst toont de functionaliteit

Een woordvoerder van Samsung heeft nu bij Droidlife gereageerd op de feiten. "Galaxy Buds+ geeft gebruikers een gemakkelijke manier om te schakelen tussen apparaten die met hetzelfde Samsung-account verbonden zijn en waarop de SmartThings-app geïnstalleerd staat. Je kan de functie gebruiken vanaf het mediascherm (door Galaxy Buds+ te selecteren) en het werkt alleen op Samsung-apparaten die gebruikmaken van Android 7.1.1 of een recentere versie." De Galaxy Buds Plus werken dus niet met het multi-point-protocol, maar het bedrijf brengt een vergelijkbare functionaliteit uit voor zijn eigen toestellen.

undefined

undefined

Nederlandse berichtgeving

Het is opvallend dat de zin: "Multi-point connectie is beschikbaar voor toestellen die gebruik maken van Bluetooth 5.0" nog altijd te lezen is op de Nederlandse Samsung-site. Al voegt Samsung wel andere bewoordingen toe om duidelijk te maken dat de functie alleen werkt op zijn eigen apparaten: "Koppel je Galaxy Buds+ probleemloos aan compatibele toestellen via je je Samsung Cloud-account. Je hoeft de verbinding niet eerst te verbreken, met Bluetooth schakel je gemakkelijk over van je telefoon op je tablet of andere Samsung-toestellen."

Toch heeft Samsung wel andere apparaten die wel van het echte multi-point-protocol gebruikmaken. Een voorbeeld daarvan zijn de draadloze U-Flex-oortjes die werken met bluetooth 4.2.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk