Samsung groeit flink in wearables-markt, aandeel Fitbit stijgt licht

Samsung groeit flink in wearables-markt, aandeel Fitbit stijgt licht

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Wearables-markt

Het begrip wearables is enorm breed: van activitytrackers, tot smartwatches en schoenen met ingebouwde sportfunctionaliteiten, het valt allemaal binnen het wearables-segment. Inmiddels is het derde (Q3) kwartaal afgerond; zoals gewoonlijk is het daarmee tijd om de winst op te maken. Winst is voor Samsung zeker aan de orde, zo blijkt uit marktonderzoek van Strategy Analytics. Samsung wist de wearables-verkopen in het derde kwartaal flink te stimuleren: het verscheepte immers 73 procent meer wearables gedurende het kwartaal, Apple behaalde in Q3 2019 nog een groei van 51 procent.

Kwartaaloverzicht wearables-markt

Kwartaaloverzicht, met daarbij de verschillen tussen Q3 2018 en Q3 2019

Over het algemeen was Q3 2019, een positief kwartaal voor de markt. Er werden 14,2 miljoen wearables verscheept, ten opzichte van de 10 miljoen smartwatches in Q3 2018. Voor Fitbit, zat er ook groei in, al was het wel een relatief trage groei: het bedrijf wist in Q3 2019 zo’n 1,6 miljoen wearables te verschepen – een groei van 7 procent ten opzichte van Q3 2018. Samsungs wearablesdivisie is daarmee iets groter dan Fitbit's divisie: met 1,9 miljoen verkochte wearables. De 'rest' van de smartwatches gaan naar Apple, die zo’n 6,8 miljoen wearables aan zijn klanten wist te verkopen.

WearOS-horloges?

Dat Googles WearOS-platform niet zo’n succes is blijkt wel uit het snelle vertrek van veel fabrikanten uit deze markt. Kijken naar de WearOS-smartwatches, dan is ‘Fossil’ een van de weinige merken met interesse in het platform. Veel van de Fossil-smartwatches komen uit onder andere merken, zo heeft Misfit een ‘eigen’ smartwatch, die wordt ontwikkeld door Fossil. Of Fitbit uiteindelijk wordt gevormd tot Googles WearOS-smartwatch fabrikant is nog onbekend. Voor Fitbit is de overname door Google belangrijk, al is het maar omdat de schatkist van Fitbit niet oneindig is – zelfs met de groei in de wearables-markt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk