Runkeeper stopt met ontwikkeling voor Wear OS

Runkeeper stopt met ontwikkeling voor Wear OS

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Runkeeper en WearOS

Het komt niet van opeens dat Runkeeper heeft besloten om zijn applicatie voor Wear OS niet langer te ondersteunen. Om te voorkomen dat het een negatieve sfeer op zou brengen rondom de applicatie, heeft Asics gebruikers van de applicatie ruim van tevoren op de hoogte gesteld via e-mails. In deze e-mails laat de ontwikkelaar weten dat de Wear OS-app, om sportactiviteiten zoals hardlopen en fietsen, na versie 9.13 geen ondersteuning ontvangt. Als je hoopte om via Runkeeper je sportactiviteiten in de herfst en winter bij te houden, dan kom je nu helaas bedrogen uit – gelukkig bestaan er ook nog alternatieven.

Screenshot van Runkeeper

Runkeeper is een uiterst handige app om sportactiviten mee bij te houden.

Naast dat Asics heeft aangegeven dat het de ondersteuning van de app stop te zetten, geeft het zijn gebruikers ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Een Reddit-gebruiker greep deze kans en heeft via e-mail de vraag gesteld waarom Runkeeper zal verdwijnen op Wear OS. In een reactie laat Asics het volgende weten: “We hebben besloten om de ondersteuning voor Android Wear te staken, omdat de integratie voor de meeste gebruikers niet goed/consistent werkte. Het was een slechte ervaring en moeilijk voor ons om te onderhouden.” Daarnaast gebruiken ‘te weinig mensen’ de applicatie, zo geeft de ontwikkelaar aan.

Runkeeper stopt op Wear OS

Wear OS maakt maar een zeer klein deel uit van de wearables-markt.

Volgens Runkeeper heeft het momenteel zo’n 50 miljoen gebruikers. Helaas maakt slechts een klein deel van deze groep gebruik van de Wear OS-app. Gezien er maar weinig mensen gebruikmaken van deze Wear OS-app, is het een kostbare beslissing om de app te blijven ondersteunen. Daarnaast is er weinig groeipotentieel voor Wear OS, al kunnen de nieuwe Fossil-horloges nog uitkomst bieden. Via een rapportage van Canalys werd bekend dat het platform weinig gebruikers heeft. Voor de context: Fossil is de grootste speler in de Wear OS-markt met een marktaandeel (in wearables) van slechts 4,1 %, tegenover 37,9 % bij Apple.

Alternatief

Als je tot op heden verknocht was aan Runkeeper, dan is het nu tijd om op zoek te gaan naar andere apps met vergelijkbare functionaliteiten. Strava zou kunnen dienen als de perfecte vervanger en wordt momenteel al veelvuldig gebruikt voor het bijhouden van hardloop- en fietsactiviteiten, maar is ook prima inzetbaar voor andere activiteiten. Wat vind jij van de stap van Asics om de Runkeeper-app van de Wear OS-appwinkel af te halen? Is het een ‘dealbreaker’ als je op zoek zou zijn (of bent) naar een nieuwe Wear OS-smartwatch? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht.

Strava: hardlopen en fietsen

Strava: hardlopen en fietsen

Strava is een van de meest gebruikte apps onder hardlopers en fietsers. Deze app richt zich dan ook op  hardlopers en fietsers en biedt ook ondersteuning v ..
Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..
RunKeeper - GPS Rennen Lopen

RunKeeper - GPS Rennen Lopen

Runkeeper is een applicatie waarmee je de prestaties van veel verschillende sporten kunt bijhouden. Deze app meet snelheid, afstand en gemiddelden en geeft deze weer ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk