Realme Band officieel: fitnesstracker met ingenieus oplaadsysteem

Realme Band officieel: fitnesstracker met ingenieus oplaadsysteem

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Realme Band

Het Chinese Realme, een dochterbedrijf van OPPO, heeft zijn eerste fitnesstracker laten zien in India. Realme pakt uit met een gebogen AMOLED-kleurenscherm dat niet aanraakgevoelig is. Je kan het scherm bedienen door met de touch-knop eronder door de verschillende menu-opties te wisselen en lang indrukken activeert een functie. Realme heeft vermoedelijk voor zo'n aanpak gekozen om de prijs van zijn wearable te drukken.

De Realme Band kan verschillende activiteiten meten, waaronder: lopen, fietsen, wandelen, klimmen, yoga, fitness en zelfs cricket. De Band komt ook met een hartslagsensor en hij maakt verbinding met je telefoon via bluetooth. Het is nog niet bekend welke andere sensors in het horloge aanwezig zijn, maar hij lijkt niet met ingebouwde gps te werken.

Beelden van Realme Band

Usb-a-poort

Verder weten we dat het bandje IP 68-waterbestendig is, en dat wil zeggen dat het gedurende een halfuur tot 1,5 meter onder water overleeft. Daarnaast pakt Realme uit met een slimme methode waarmee je hem kan opladen. Kabels kan je achterwege houden, want als je het bandje van de tracker losmaakt, verschijnt een usb-a poort die je rechtstreeks in je laptop of oplader kan pluggen.

Beelden van Realme Band

Nog niet alle details van de Realme Band zijn al onthuld, want de prijs en exacte specificaties zijn nog niet bekend. Die informatie volgt wanneer de fitnesstracker te koop gaat op 5 maart in India. We weten al wel dat de Realme Band in de kleuren geel, groen en zwart verschijnt. Het is nog niet bekend of je de Band zal kunnen kopen via de Europese webshop van Realme.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk