Razer Anzu is een slimme bril voor gamers en thuiswerkers

Razer Anzu is een slimme bril voor gamers en thuiswerkers

Razer heeft een slimme bril genaamd 'Anzu' aangekondigd. Hij bevat een ingebouwde microfoon, speakers en glazen die het blauwe licht van een computermonitor filteren samen met UV-stralen. Ze werken ook met spraakassistenten.

Razer Anzu

Acht jaar geleden stelde Google zijn slimme bril voor: de Google Glass. Het product is uiteindelijk altijd een prototype gebleven, maar sindsdien zien we wel dat steeds meer bedrijven aan slimme brillen werken. Amazon liet bijvoorbeeld de Echo Frames zien en Samsung werkt aan een bril die augemented reality ondersteunt. De Razer Anzu is ook zo'n slimme bril, en Razer stelt hem voor op zijn website.

Razer staat natuurlijk bekend als een merk dat producten maakt voor gamers, maar met de Anzu richt het merk zich ook op mensen die elke dag thuis op de computer werken. De bril filtert 35 procent van het blauwe licht van een computermonitor, en dat is het licht dat slapeloosheid veroorzaakt. Daarnaast filter hij 99 procent van de UVA- en UVB-straling. Je kan een montuur verkrijgen met ronde of rechthoekige glazen, en de bril is IPX4-waterbestendig.

Razer Anzu is een slimme bril voor gamers en thuiswerkers

Geluid en touch-bediening

De Anzu werkt met 16 mm drivers waarmee je muziek afspeelt of het geluid van games. Verder is er ook een microfoon voor voice chat in games, en je kan die natuurlijk ook gebruiken om telefoontjes te doen. Je aanvaart een telefoontje gewoon via de touch-bediening aan de rechterkant van het montuur. Je kan zo ook spraakassistenten als Alexa en de Google Assistent aan het werk zetten.

Razer Anzu is een slimme bril voor gamers en thuiswerkers

Razer zegt dat de latency, of netwerkvertraging maximaal 60 ms bedraagt. Dat komt omdat de bril verbindt via Bluetooth 5.1 met je telefoon of andere apparaten. Verder is er een app voor Android en iOS die een equalizerfunctie heeft, de accustatus weergeeft en helpt om firmware-updates te installeren. Je kan de Anzu gedurende vijf uur gebruiken alvorens hij weer aan de oplader moet. De bril kan wel 14 dagen lang stand-by blijven als hij niet gebruikt wordt. Als je hem dan op je hoofd zet, werkt hij automatisch.

Beschikbaarheid

De Razer Anzu is op dit moment enkel in de Verenigde Staten te koop waar hij omgerekend 167 euro kost. Het is nog niet geweten of hij ook naar Europa komt. Wat denk jij van de Anzu? Zie jij jezelf dagelijks een slimme bril gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Games Razer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer