Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Huawei P30 Pro New Edition

 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

De sleutel tot effectiever trainen

Polar Unite officieel: sporthorloge dat je helpt met effectiever trainen

· 30 juni 2020

Polar heeft zijn nieuwste fitness-wearable aangekondigd, de Polar Unite. Dit sporthorloge is in verschillende kleuren verkrijgbaar voor een adviesprijs van 149,90 euro.

Polar Unite

De Polar Unite is het tweede nieuwe sporthorloge van de Finse fabrikant. Eerder dit jaar kondigde Polar de Grit X, gericht op de outdoor sporters, aan. De Polar Unite is de opvolger van de Polar Ignite en is bestemd voor de beginnende sporter. Het sporthorloge komt met een iets grotere accu en kleurenthema's maar wel zonder geïntegreerde gps.

Polar kreeg zijn inspiratie voor dit sporthorloge tijdens de corona-crisis. De crisis heeft er de afgelopen maanden voor gezorgd dat veel mensen (opnieuw) aan de slag wilde gaan met hun fitheid en gezondheid. De Polar Unite moet deze mensen hierbij helpen. Die hulp bestaat volgens Polar uit een combinatie van hoogwaardige technologie en data verpakt in een simpel, stijlvol horloge voor dagelijks gebruik.

Afbeelding van de Polar Unite

Effectiever trainen

De Polar Unite is dus een hulpmiddel voor beginnende sporters die inzicht en advies willen krijgen in hun conditie en het verbeteren hiervan. De Unite geeft net als de Ignite gepersonaliseerde, kant-en-klare trainingen via FitSpark, maar ook uitgebreide realtime statistieken over je training. Hierdoor kun je erachter komen of je te weinig sport of juist teveel. Na een training krijg je een analyse van hartslagzones, verbruikte calorieën en de belasting voor je cardiovasculaire systeem, ook wel cardiobelasting. Zo kom je erachter in welke mate de training aan je voortgang heeft bijgedragen.

FitSpark: gepersonaliseerde dagelijkse trainingen en workouts op je horloge gebaseerd op je fitnessniveau, trainingshistorie en herstelinformatie.

Slaap en herstel

Volgens Polar is een gezonde balans cruciaal voor je pad naar fitheid. Daarom geeft de Polar Unite inzicht in de kwaliteit van je nachtrust in combinatie met het herstel van je autonome zenuwstelsel. In de ochtend laat het horloge je weten hoe goed je bent hersteld van je inspanningen van de dag ervoor en wat je lichaam op basis daarvan aankan.

Sleep Plus Stages: meet je slaapcyclus en levert gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van je slaap.

Nightly Recharge: nachtelijke herstelmetingen die laten zien hoe goed je herstelt van je inspanningen overdag. Ontvang gepersonaliseerde tips en oefeningen waarmee je betere keuzes maakt voor je gezondheid en het bereiken van je trainingsdoelen.

Foto van de Polar Unite - lifestyle

De Polar Unite beschikt verder nog over ademhalingsoefeningen (Serene), continue hartslagmeting en functies om je huidige fitnessniveau en je calorieverbruik te meten.  Daarnaast komt de Unite met een gepersonaliseerd dagelijks activiteitendoel. Dit doel moet je motiveren om in beweging te blijven en biedt tips over hoe dit te bereiken.

Scherm: LCD touchscreen (240 x 204 pixels) 

Afmetingen: 43,4 x 43,4 x 10,4 mm

Gewicht: 32 gram

- Accu: 174 mAh

- Extra: waterbestendig tot 30 meter, Bluetooth Low Energy

Net als de Ignite heeft het scherm van de Unite een flat tire onder in het scherm wat het schermoppervlak helaas wel een stuk kleiner maakt. Het scherm is verder aanpasbaar via kleurenthema's en je kan er meldingen van je telefoon op ontvangen. Voorbeelden zijn inkomende oproepen, tekstberichten, e-mails, afspraken in je agenda en meer. Helaas beschikt de Unite niet over een ingebouwde gps-sensor, zoals de Ignite dat wel had. Je moet je telefoon dus bij je hebben om een hardlooprondje vast te leggen.

Foto van de Polar Unite - lifestyle

Polar Unite kopen

De Polar Unite is verkrijgbaar op de Polar-site voor een adviesprijs van 149,90 euro. Dat bedrag is inclusief een polsbandje in de maten S en M/L in de kleuren zwart, wit, roze of blauw. Hiermee is de Unite 50 euro goedkoper dan zijn voorganger die voor adviesprijs van 199 euro op de markt kwam.

Je kan de siliconen polsbandjes in de kleuren mint en blush aanschaffen voor 22,90 euro. Er zijn ook polsbandjes verkrijgbaar in diverse andere kleuren en materialen, zoals textiel en leer.

Foto van de Polar Unite - lifestyle

De nieuwste artikelen over Polar Flow – Synchronisatie en analyse

Polar Grit X review: dit zijn de plus- en minpunten

Polar Grit X officieel: outdoor sporthorloge met lange accuduur

Polar Flow-app toont locaties van duizenden militairen en geheim agenten

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (1)
Bezig met laden van reacties...