Polar Ignite 3 officieel: dit zijn de belangrijkste eigenschappen

Polar Ignite 3 officieel: dit zijn de belangrijkste eigenschappen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Veel fabrikanten van smartwatches met gezondheidsfuncties richten zich meer op sportmogelijkheden. Polar doet het andersom. Deze Finse fabrikant brengt nu de derde versie van zijn Ignite-serie uit en dat horloge richt zich naast sporten helemaal op de gezondheid van de gebruiker. Dit zijn de vijf speerpunten van de Polar Ignite 3.

Dit is de Polar Ignite 3

Polar staat bekend om zijn geavanceerde sporthorloges met uitgebreide functies voor onder andere hardlopers. Met de Ignite-serie focust het bedrijf zich al een aantal jaren op een hele andere doelgroep. De doelgroep die niet bestaat uit hardcore sporters die vier keer in de week trainen, maar de doelgroep die bestaat uit recreatieve sporters met oog voor hun welzijn.

Polar Ignite 3 officieel: dit zijn de belangrijkste eigenschappen

1. Beter AMOLED-scherm zonder flat tire

Wat meteen opvalt aan de Polar Ignite 3 is het uiterlijk. Dat uiterlijk pakt meteen een paar pijnpunten van de Ignite en de Ignite 2 aan. Allereerst is de zogenaamde flat tire onder in het scherm verdwenen. Op deze afbeelding is goed te zien wat zo'n flat tire met het schermoppervlak doet.

Het LCD-scherm op de Ignite 1 en 2 was prima, maar het 1,28-inch AMOLED-display op de Ignite 3 is een aanzienlijke stap vooruit. Polar belooft een heldere en kleurrijker weergave ook in fel zonlicht. We hopen ook dat het touchscreen sneller reageert dan dat van de oude Ignites.

2. SleepWise en Voice Guidance

Polar heeft een goede staat van dienst als het gaat om slaapregistratie, en op de Ignite 3 gaat de fabrikant nog een stapje verder. Dit horloge beschikt namelijk over de nieuwe SleepWise-functie.

SleepWise combineert verschillende gegevens van jouw nachtrust en giet dat in een cognitieve alertheids-advies voor de komende dag. Ben je alert genoeg om een rondje te hardlopen of kun je beter even wat ademhalingsoefeningen doen? Elke ochtend krijg je een gedetailleerd overzicht van je alertheidsniveau, zodat je precies weet wanneer je een inspannende activiteit kunt doen of juist beter wat rust kunt pakken. SleepWise komt later dit jaar ook naar alle Polar Flow-gebruikers met horloges die Sleep Plus Stages ondersteunen.

Voice Guidance is de nieuw stembegeleidingsfunctie op de Ignite 3. Hiermee krijg je tijdens trainingen real-time feedback en belangrijke trainingsgegevens door via een verbonden koptelefoon of speakers. Stembegeleiding werkt alleen als de Polar Ignite 3 verbonden is met de Polar Flow-app op de smartphone.

Polar Ignite 3 officieel: dit zijn de belangrijkste eigenschappen

3. Dual band GPS

Dual-band gps is een opvallende toevoeging aan de Ignite 3, aangezien je dat eerder zou verwachten op duurdere sporthorloges, zoals die in Polar's Vantage-reeks. Dual-band gps maakt gebruik van de L1- en L5-frequenties voor nauwkeurigere locatiebepaling, en is minder vatbaar voor signaalstoring door hoge gebouwen of slecht weer.

Gerelateerde artikelen

4. Widgets

Je kan de widgets op de wijzerplaat van de Polar Ignite 3 nu ook naar wens aanpassen. Dit is op de meeste sporthorloges al mogelijk, maar de Ignite en de Ignite 2 hadden de mogelijkheid nog niet. De Ignite 3 maakt het gelukkig wel mogelijk om de widgets te personaliseren.

5. Lange accuduur

Je zou verwachten dat het nieuwe AMOLED-scherm meer van de accuduur vergt. Volgens Polar is de accuduur nog net zo goed als dat van de voorganger: maximaal 5 dagen in horlogemodus met continue hartslagmeting. De Polar Ignite 3 gaat tot 30 uur mee in trainingsmodus en dat is wanneer gps en continue hartslagbewaking zijn ingeschakeld.

Polar Ignite 3 kopen

De Polar Ignite 3 is beschikbaar on de kleuren Night Black, Purple Dusk, Greige Sand en Brown Copper voor een adviesprijs van € 329,90 euro.

Polar Ignite 3 officieel: dit zijn de belangrijkste eigenschappen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk