Polar Grit X officieel: outdoor sporthorloge met lange accuduur

Polar Grit X officieel: outdoor sporthorloge met lange accuduur

Polar Grit X is robuust

De Polar Grit X is de nieuwste aanwinst van de Finse fabrikant en richt zich voornamelijk op de outdoor-liefhebbers zoals trailrunners, MTB'ers. Het sporthorloge heeft hierom ook een robuust uiterlijk en dito specificaties waaronder een militaire graad voor bescherming en een lange accuduur.

De Polar Grit X voldoet aan de militaire standaard MIL-STD-810G waardoor het onder andere beter bestand is tegen vallen, wind, regen, grote hoogte en extreme temperaturen. Daarnaast gaat de accu volgens Polar tot 40 uur mee in volledige trainingsmodus en tot 100 uur met verschillende energiebesparende functies waardoor je het horloge prima kunt gebruiken voor een (ultra)trailrun. De Polar Grit X weegt slechts 64 gram. Ter vergelijking, de Polar Vantage M weegt 45 gram.

Afbeelding van de Polar Grit X

Nieuw: Hill Splitter en FuelWise

Speciaal voor de outdoor-sporters ontwikkelde Polar de Hill Splitter-functie voor dit sporthorloge. Deze functie detecteert automatisch of je heuvel op of heuvel af gaat. Na de training kun je vervolgens de gedetailleerde prestatie-informatie bekijken die je inzicht geeft in de intensiteit van je sessie en hoe je je snelheid in diverse stadia aanpast voor een meer gestructureerde training. Op deze manier kun je anticiperen op de intensiteit van variabel terrein.

FuelWise zorgt ervoor dat je op tijd hydratatie en voedingsstoffen inneemt tijdens een lange training. Polar geeft aan dat een consistente inname van voeding en vocht cruciaal om de zwaarste sessies effectief en met plezier te doorstaan. Met FuelWise krijg automatisch een herinnering als je achterloopt op water drinken.

Nieuw: Komoot en weersvoorspellingen

Polar heeft nog twee nieuwe mogelijkheden aan de Grit X toegevoegd, turn-by-turn spraaknavigatie via Komoot en tweedaagse weersvoorspellingen. Op deze manier kun je tijdens een trailrun de weg niet meer kwijt raken en inspelen op snel veranderende weerscondities.

Verder krijgt de Polar Grit X een aantal bekende functies die ook op de Polar Ignite en Polar Vantage-serie te vinden zijn:

- FitSpark: gepersonaliseerde dagelijkse trainingen en workouts op je horloge gebaseerd op je fitnessniveau, trainingshistorie en herstelinformatie

- Nightly Recharge: nachtelijke herstelmetingen die laten zien hoe goed je herstelt van je inspanningen overdag. Ontvang gepersonaliseerde tips en oefeningen waarmee je betere keuzes maakt voor je gezondheid en het bereiken van je trainingsdoelen.

Afbeelding van de Polar Grit X

- Training Load Pro: Training Load Pro combineert je cardiobelasting, spierbelasting en ervaren belasting tot één inzicht waarmee je over- en ondertraining kunt voorkomen.

- Sleep Plus Stages: meet je slaapcyclus en levert gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van je slaap.

- Hardloopvermogen: meet via je pols je spierbelasting tijdens het hardlopen, om elke sessie met de juiste intensiteit te sporten.

Afbeelding van de Polar Grit X

Polar Grit X 

De Polar Grit X krijgt een adviesprijs van 429,90 euro en is daarmee net iets goedkoper dan de Polar Vantage V. Het sporthorloge is leverbaar in de kleuren zwart en groen (maat M/L) en wit (maat S/M). Je kan de Grit X naar wens aanpassen via de diverse polsbandjes van siliconen, textiel en leer. Deze kosten respectievelijk 29,95 euro, 39,95 euro en 49,95 euro. Je kan het sporthorloge onder andere via Coolblue aanschaffen.

Polar Flow – Synchronisatie en analyse
Polar Flow analyseert alle sport-, fitness- en dagelijkse activiteiten die geregistreerd worden met Polar GPS sporthorloges, fitnesstrackers en activitytrackers. ..

Meer info

Komoot — Fiets & Wandelkaarten
Komoot heeft als omschrijving 'Fiets & Wandelkaarten' maar het is zeker veel meer dan een app met fietsroutes en wandelkaarten. Komoot is namelijk  ..

Meer info

Lees meer over:
Smartwatch Polar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties