'Pixel Watch krijgt nieuwe Google Assistent en Exynos-chipset'

'Pixel Watch krijgt nieuwe Google Assistent en Exynos-chipset'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google werkt aan een eigen smartwatch en de eerste renders van het horloge krijgen we nu interessante informatie over de hardware en software te zien.

Komst van de Google Pixel Watch

De Pixel Watch, we hebben er op Androidworld al jaren over geschreven maar werkelijkheid werd de smartwatch nooit. Toch lijkt het erop dat Google er nu wel klaar voor is, de eerste smartwatch van Google-makelij duikt namelijk veelvuldig op in geruchten. Dit keer zijn er details door 9To5Google ontdekt over de processor en de Google Assistent in de code van de Google-app. Het gaat om het stukje "PIXEL_EXPERIENCE_WATCH". Dit wijst niet alleen op de komst van een Pixel-horloge, maar het geeft ook aan dat er bepaalde exclusieve functies op dit apparaat zitten die andere Wear OS-horloges (nog) niet hebben.

Next-gen Google Assistent 

Sinds het debuut van de Google Pixel 4 hebben telefoons uit de Pixel-serie de zogenaamde "next-generation Assistant". Wat deze versie van de Assistent onderscheidt, is dat het je spraak rechtstreeks op je apparaat (on-devide) verwerkt, in plaats van via een van de servers van Google. Dat resulteert in een enorme snelheidsverbetering.

In de Wear OS 3-emulator zijn ook aanwijzingen voor de komst van de nieuwe Google Assistent gevonden. In de afbeelding hieronder zie je dat het ontwerp in de gekleurde balk onderin overeenkomt met hoe Assistent eruitziet op Android-smartphones.

'Pixel Watch krijgt nieuwe Google Assistent en Exynos-chipset'

Wear OS 3 is het nieuwe besturingssysteem voor smartwatches dat Google en Samsung hebben gemaakt. Samsung heeft hiervoor afscheid genomen van Tizen, en Google neemt voor dit project afscheid van Wear OS. De Samsung Galaxy Watch 4 en de Galaxy Watch 4 Classic zijn de eerste smartwatches die draaien op Wear OS 3. Hoe dat precies werkt, lees je in onze review.

Gerelateerde artikelen

Tweede fysieke knop

Op de afbeelding zien we ook een tweede fysieke knop, en die knop zijn we nog niet eerder tegengekomen in de Pixel Watch-geruchten. We hebben dat ontwerp wel al eerder gezien in demo-animaties die Google tijdens de Wear OS 3-aankondiging begin dit jaar gebruikte. Met die knop zou de Google Assistent mogelijk geactiveerd kunnen worden.

'Pixel Watch krijgt nieuwe Google Assistent en Exynos-chipset' 'Pixel Watch krijgt nieuwe Google Assistent en Exynos-chipset'

Exynos-processor

Ten slotte suggereert de website dat er een Samsung Exynos-processor in de Pixel Watch komt. Die aanwijzingen kwamen naar voren toen men zocht op de codenaam van de Pixel Watxh: Rohan. Het is niet duidelijk of dit dezelfde chip zou zijn als in de Galaxy Watch 4, de Exynos W920. Dat zou in ieder geval heel aannemelijk zijn aangezien Samsung en Google nauw samen hebben gewerkt bij de ontwikkeling van Wear OS 3.

Eerder zagen we de Pixel Watch ook al verschijnen in geruchten. Zo zagen we een diepgaande integratie met Fitbit en een aantal wijzerplaten. Meer nieuws over deze smartwatch vind je hieronder.

Wat denk jij over deze onthullingen? Ben je blij dat Google nu echt aan een Pixel Watch werkt? En is het volgens jou een meerwaarde als die met Google Assistent zou werken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Populairste nieuws over de Google Pixel Watch en Wear OS 3:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk