Google rolt eindelijk valdetectie uit naar de Pixel Watch

Google rolt eindelijk valdetectie uit naar de Pixel Watch

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De eerste smartwatch van Google, de Pixel Watch, werd op 6 oktober 2022 aangekondigd. Helaas moesten Pixel Watch-bezitters wachten op een belangrijke functie die andere smartwatches al wel hebben, en dat is valdetectie. Het wachten wordt nu beloond.

Zo werkt valdetectie op de Pixel Watch

Kan de Google Pixel Watch detecteren wanneer je valt? Sinds de lancering van de smartwatch is het antwoord op die vraag altijd "nee" geweest. Maar nu rolt Google eindelijk valdetectie uit naar zijn wearable. Hierdoor kan de Pixel Watch een mogelijke lifesaver zijn als je tijdens het wandelen of mountainbiken valt.

Gerelateerde artikelen

Zo werkt het

Valdetectie op de Pixel Watch maakt gebruik van bewegingssensoren die in het horloge zijn ingebouwd. Wees gerust, bij burpees zal de smartwatch geen alarmbellen rinkelen. Valdetectie kan namelijk onderscheid maken tussen een harde val, oefeningen tijdens bootcamp of een kleine struikeling waarna je snel weer opstaat.

Daarnaast maakt Valdetectie gebruik van machine learning om te bepalen of je een harde val hebt gemaakt. Als je dan binnen dertig seconden niet beweegt of reageert, gaat het horloge trillen en een alarm afspelen. Tegelijkertijd wordt er een melding op het scherm weergegeven. Tik op 'Ik ben in orde' op je wijzerplaat om de melding te sluiten of tik op 'Ik ben gevallen en heb hulp nodig' om meteen de hulpdiensten te alarmeren.

Gerelateerde artikelen

Doe je niks met de melding, dan gaat het alarm ongeveer een minuut door en wordt het de laatste paar seconden luider. Als je nog steeds niet hebt gereageerd, probeert je horloge automatisch de hulpdiensten te bellen en een automatisch bericht af te spelen waarin om hulp wordt gevraagd, waar je ook bent. Je kunt indien mogelijk ook zelf met de alarmcentrale spreken om te laten weten of je hulp nodig hebt. Om de hulpdiensten op je Pixel Watch te kunnen bellen moet je de variant met 4G LTE hebben of je telefoon moet in de buurt zijn.

Valdetectie op de Pixel Watch aanzetten

Je kunt valdetectie inschakelen op de pagina 'Updates' in de Google Pixel Watch-app of rechtstreeks op de Pixel Watch in de Persoonlijke veiligheid-app.

Of valdetectie al beschikbaar is in Nederland en België kunnen we helaas niet testen. Heb jij een Pixel Watch en heb je de functie al gezien? Laat het ons weten in de reacties.

  • Uitstekende bediening en interface
  • Goede schermkwaliteit
  • Slechte accuduur
  • Te klein voor deel van de gebruikers
Bekijk meer specificaties
Persoonlijke veiligheid

Persoonlijke veiligheid

Met de app Persoonlijke veiligheid kun je, in het geval van nood, contact opnemen met de meldkamer zonder daarbij te hoeven praten. Als je P ..
Google Pixel Watch

Google Pixel Watch

Je kunt je Google Pixel Watch rechtstreeks vanaf je apparaat met Android 8.0 of hoger instellen en beheren via de Google Pixel Watch-app. Je kunt je wijzerplaten mak ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk