OPPO Watch officieel: complete smartwatch met snelladen en ColorOS

OPPO Watch officieel: complete smartwatch met snelladen en ColorOS

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OPPO Watch

OPPO heeft zijn allereerste smartwatch bekend gemaakt, enkele maanden nadat het bedrijf bekend maakte dat het nieuwe productcategorieën gaat verkennen. De OPPO Watch komt in twee varianten: een 1,6 inch AMOLED-scherm met 46 mm-formaat en een 1,9 inch scherm met een kleiner 42 mm formaat van behuizing. De resolutie van het scherm is 402 x 473 pixels.

Het scherm ondersteunt verder het ruimere DCI-P3-kleurenspectrum en het komt met gebogen randen aan de zijkant. Je kan er ook niet omheen dat het horloge sterke gelijkenissen vertoont met de Apple Watch-reeks, met uitzondering van de draaiknop die ontbreekt. We zagen eerder al dat Xiaomi's eerste Wear OS-horloge sterk aan de Apple-smartwatch deed denken.

Beelden van het horloge

ColorOS

Interessant aan de OPPO Watch is dat het hij komt met een volledig pakket aan functies. Er is een hartslagsensor aan boord, ingebouwde gps, NFC, eSIM en een elektrocardiogram (ECG)-functionaliteit. Daarnaast herkent het horloge een waaier aan activiteiten en kan je het tot 50 meter onderwater dragen tijdens het zwemmen.

Beelden van het horloge

De smartwatch werkt met Qualcomms Snapdragon Wear 2500-chipset samen met een co-processor: de Apollo 3. OPPO brengt ook een interne opslag van 8 GB waar je muziek op kan bewaren. Volgens OPPO werkt het horloge op ColorOS en Android in plaats van Googles Wear OS-besturingssysteem, en dat betekent dat het de OPPO Watch niet met de klassieke Wear OS-apps zal werken.

OPPO komt ook met één van zijn bekende troeven, en dat is snelladen. Dankzij de VOOC-lader kan je de Watch nar 15 minuten opladen een hele dag gebruiken en na 75 minuten is hij volledig opgeladen. Het horloge kan daarna zo'n 40 uur verder na een oplaadbeurt.

Beelden van het horloge

Beschikbaarheid

De OPPO Watch verschijnt als eerste in China op 24 maart en het is niet bekend of en wanneer we hem in Nederland gaan zien. De 46 mm-variant kost omgerekend 252 euro en voor de kleinere 42 mm-versie betaal je zo'n 188 euro. OPPO liet tijdens de persconferentie waar zijn Find X2-vlaggenschip werd gelanceerd verstaan dat er nog een tweede evenement komt enkel voor de OPPO Watch. Mogelijk krijgen we dan te horen dat het horloge ook naar Europa komt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk